program

2018.03.27. 18:11

Első alkalommal rendeznek Kézműves Sörfesztivált Gyulán

Június 7. és június 10. között első alkalommal rendezik meg a Kézműves Sörfesztivált Gyulán – jelentette be a rendezvénysorozattal kapcsolatban megtartott keddi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester és Bora Imre, a fesztivál igazgatója.

P. G.

– Egy sikeres csapat hív életre hagyományteremtő szándékkal egy felfutó témával, a kézműves sörökkel kapcsolatos programot – fogalmazott bevezetőjében dr. Görgényi Ernő. – A rendezvénynek nem csak a turisztikai háttere adott Békés megyében. Gyulán már két kisüzemi sörfőzde működik, s például a megyéből nagyon ismert a békésszentandrási sörfőzde.

Bora Imre hangsúlyozta, nem egyszerűen egy fesztivált szerveznek, hanem köré egy szakmai eseményt is felépítenek.

– Már elérhető a program kapcsán közzétett felhívás a nemzetközi sörversenyre, amelyen a házi sörfőzők és a kisüzemi sörfőzdék fognak versenyezni tizennégy kategóriában – ecsetelte. – Országos szinten is egyedülálló megmérettetésről van szó. Lesz egy szakmai konferencia, ami a termékek piacra jutását, készítését járja körül. A négynapos fesztiválon természetesen nem maradnak el a koncertek, s nem hiányozhat a jól megszokott bulihangulat sem.

Fabulya Attila, a CEBA versenykoordintárora, nemzetközi sörbíráló kiemelte, egy régi álom válik valóra a nemzetközi sörverseny megrendezésével.

– A gyulai esemény fontos mérföldköve lesz a magyar sörkultúrának – tette hozzá. – Soha ilyen verseny még nem volt. A verseny bírálata egy egész világon elfogadott rendszerben történik, egy nemzetközi zsűri értékeli a söröket.

A szakember elmondta, már felvették a kapcsolatot a környező országok szövetségeivel, egyesületeivel, amelyek összefogják a készítőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában