Tanácskozás

2018.02.12. 20:37

Vándorkonferencia a dualizmusról a Megyei Könyvtárban

A magyarországi, ezen belül a helyi dualizmus történetét idézi fel az a tárlat, melyet a Békés Megyei Könyvtár előadótermében, Erdész Ádám, a Békés Megyei Levéltár igazgatója nyitott meg hétfő délután.

B.A.

A kiállítás egyben annak a vándorkonfernciának a része, melyet a levéltár a tavalyi évben indított útjára. A sorozat öt állomást érint, amelynek előadói az országos metszet mellett egy térségi, valamint egy, az adott városra vonatkozó nézőpontból mutatják be az egykori, kettős államú Magyarország történéseit.

Ennek megfelelően Békéscsabán, Szilágyi Adrienn, a MTA Történettudományi Intézet munkatársa, a magyarok királynéjaként nevezett, és a korában nagy népszerűséget szerzett Sissi izgalmas legendáját, pontosabban királynéi mivoltát tárta a hallgatóság elé.

Fotók: Imre György

Balogh Dorottya megyei főlevéltáros Békéscsaba reklám- és marketingtörténetét ismertette meg a közönséggel, míg Sáfár Gyula igazgatóhelyettes előadásában, a csabai sportélet kezdetének nyomába eredt. Az eseményt kötetlen beszélgetés és állófogadás zárta. A program célja a levéltár munkájának megismertetése, népszerűsítése az intézmény falain kívül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában