EGYETEM-NAP

2018.02.01. 16:01

Egyedi felvételi tájékoztató a Csabagyöngyében

Negyedik alkalommal szervezte meg az Egyetem-napot a felsőoktatásba készülők számára az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért a Csabagyöngye Kulturális Központban. A Magyarországon egyedülálló programon egyetemisták mesélték el a felvételi és a felsőoktatási élet nehézségeit, kihívásait.

A rendezvényen szóba kerülő főbb témák az érettségi felkészülés, egyetemi felvétel és a felsőoktatási élet volt.

A jelenlegi és volt egyetemisták, pályakezdők egy egész délelőttöt szántak arra csütörtökön, hogy bemutassák a békéscsabai középiskolásoknak a továbbtanulásban rejlő lehetőségeket, problémákat és egyetemi élet rejtelmeit.

Egy átfogó felvételi tájékoztató után a munka kiscsoportokban zajlott a Csabagyöngye Kulturális Központban, ahol a résztvevők kipróbálhatták egy egyetemi tárgyfelvétel bonyolultságát, megtudhatták mi a kredit, a kerettanterv, a duális képzés, de fontos témaként a lakhatási lehetőségek, a diákkedvezmények, a diákhitel és az olcsó étkezés is szóba kerültek.

A negyedik alkalommal megrendezett program már hagyományosnak mondható, több mint 100 békéscsabai középiskolás tudhatott meg többet az egyetem rejtelmeiről. Idén már azok tartották a csoportmunkákat, akik az első ilyen rendezvényen még a kérdéseik miatt jöttek el résztvevőnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában