Párbeszéd

2018.01.10. 11:05

Végegyháza: párbeszédet sürget a megyei önkormányzat elnöke

Semmilyen véleménykülönbség nem rendezhető a megfélemlítés eszközével, képviselők családtagjainak, nőknek a fenyegetésével, párbeszédre kell törekedni – mondta Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke a január 4-én Végegyházán történtekről.

Mint azt megírtuk, Végegyházán január 4-én este a művelődési házban tartott gyűlés után Vajda Norbert jobbikos polgármester javaslatára az utcára, majd három helyi képviselő házához vonult többtucatnyi ember azok lemondását követelve.

– Varchó István polgármester úrral és a végegyházi képviselő-testülettel kiválóan együttműködött önkormányzatunk az elmúlt években. 2016 decemberében bekövetkezett haláláig több pályázatot készítettünk elő, melyek azóta a megvalósítás szakaszába értek. Hamarosan megújul a piac, az orvosi rendelő, a szociális alapszolgáltatás, de épületek energetikai fejlesztésébe és az óvoda felújításába is belefogtunk. Új fokozatra kapcsolt Végegyháza fejlesztése – vélekedett Zalai Mihály.

A megyei önkormányzat elnöke sajnálatát fejezte ki, hogy ez a Békés megyei település az elmúlt napokban egy negatív hír kapcsán került be a megyei és országos sajtóba, ahelyett, hogy a megvalósuló végegyházi beruházásokról beszélnénk.

– Nagyon sok megyei településsel működünk együtt a megye fejlesztésén, minden településen vannak nézetkülönbségek, viták. Úgy gondolom, hogy semmilyen véleménykülönbség nem rendezhető a megfélemlítés eszközével, képviselők családtagjainak, nőknek a fenyegetésével. Egyetlen településvezető sem utasíthatja, kérheti erre a támogatóit, párbeszédre kell törekedni. Elfogadhatatlan az, hogy ezeket a vitákat üvöltözéssel, félelemkeltő felvonulással, agresszióval oldják meg. A 2017 előtti termékeny időszak bizonyítja, hogy nem ez Végegyháza fejlődésének az útja – mondta Zalai Mihály.

Korábban írtuk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában