Életmentés

2018.01.29. 17:22

Hősöket képeznek a csabai mentőállomáson

Az egész országban, így Békéscsabán is elindult hétfő délután az Országos mentőszolgálat Hősképzése.

N.-L. V.

A program lényege, hogy mostantól kezdve minden hétfőn ingyenes újraélesztési oktatást, gyakorlást biztosítanak az OMSZ megyeszékhelyi mentőállomásán azon laikusoknak, akik kedvet és bátorságot éreznek az életmentéshez. Csendes Csaba, a békéscsabai mentőállomás főápolója elmondta, bárki élhet a lehetőséggel.

– Hétfőnként 15 és 17 óra között tartjuk az újraélesztési oktatást, amely csak a nagyobb csoportoknak kötött előzetes regisztrációhoz. Magyarországon évente több ezer, naponta 70 ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében az utcán. Többségük megmenthető lenne, ha valaki perceken belül megkezdené az mellkasi nyomásokat.

Az elmúlt években sokat tettünk a lakosság ismereteinek fejlesztéséért, de még most sem lehetünk teljesen elégedettek. Ezzel a programmal is azt szeretnénk elérni, hogy minél több életet tudjunk megmenteni – mondta el Csendes Csaba.

 

 Fotó: Imre György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában