Motorsport – videóval

2018.01.07. 15:25

Felülmúlták az álmaikat: második helyen végzett a Viharsarki Drag Team

A tavalyi évben még a saját álmaikat is felülmúlták, és az év végi összesített versenyben a második helyen végzett a Viharsarki Drag Team. Ennek apropóján beszélgettünk a csapat tagjaival a kezdetekről és a jövőbeni terveikről.

Jenei Péter

- Hogyan kezdődött a versenyzés? – kérdeztük Csüllög Norbertet.

- 2013-ban vettem meg az első motoromat, majd rá egy évre elindultam az első gyorsulási versenyemen Kunmadarason. Régi vágyam volt ez, hogy felmehessek a pályára, és személyesen tapasztalhassam meg, milyen versenyezni.

- És hogy sikerült az első versenyed?

- Az első három kvalifikációs futamot elrontottam, és úgy voltam vele, hogy akkor ez ennyi volt, abba is hagyom. Majd amikor felolvasták a továbbjutók neveit, nagy meglepetésemre bekerültem az elődöntőbe – bár utolsó helyen – a közönség 600 kategória ,,B„ csoportjában. Az elődöntőben a csoport első helyezettjével párosítottak össze, akit sikerült legyőznöm, majd jött a középdöntő, amiből ismét tovább jutottam. Majd következett a döntő, ahol egy rossz váltásnak köszönhetően végül második lettem. Ezen a ponton gondolkoztam el, hogy ez mégiscsak megy nekem.

- A következő években hogy sikerült a folytatás?

- 2015-ben és 2016-ban is a hetedik helyen végeztem az összesített versenyben, a motor kora ellenére is. Úgy éreztem, hogy hiányzik egy kis technikai háttér.

- Mikor határoztad el, hogy csapatot hozol létre?

- 2016 május elsején ismerkedtem meg Horváth Krisztiánnal, ő lett az egyik csapattársam – ő ebben az évben összetettben második lett a közönség 600-as kategóriána, majd 2017-ben a v2-es kategóriában negyedik helyen zárt. A május elsejei versenyen mindkettőnknek leégett a kuplungunk.a motorunkban. Már a júniusi versenyre úgy mentünk, hogy előtte megbeszéltük, hogy csapatként veszünk részt a versenyen, és akik ott voltak velünk, ők is csatlakoztak. Majd eldöntöttük, hogy mi legyen a nevünk (Gyemendi Zoli, Tógya Jani és a párja Bea, Horovitz Laci és Laurinyecz Peti). Gyorsan összeraktunk egy logót, és pólót a logóval. Majd csatlakozott a csapathoz Laurinyecz Misi is.

- A csapatban hogy osztottátok fel a feladatokat?

- Mindenki az teszi, amiben a legjobb, és a legtöbbet tudja hozzáadni az eredményekhez. Mindenki a hobbiját teszi bele a csapatba, akár ötlettel, munkával, szervezéssel. Fontos szerepe van mindenkinek a csapatban.

- Hogy látod az idei versenyévet?

- Ahogy lépünk előre, úgy fog a hobbi és az élvezeti faktor csökkenni, és a munka növekedni, amivel tisztában vagyunk, és így is állunk ehhez ebben az évben, hogy tudjunk újítani és fejlődni, ami sok munkával jár majd. Azon dolgozunk, hogy sikeres évet zárjunk és a dobogón végezzünk a végén.

- Miben fejlődtettek eddig?

- Nagyobb fedett helyet készítettünk, így minden csapattagunk védve van az elemektől. A tavalyi első versenyen sikerült a harmadik helyre kvalifikálnunk magunkat a csapat versenyben, majd júniusban feljöttünk a második helyre, megelőzve a szintén Békés megyei Bátszi-motor csapatát. Ezután augusztusban is meg tudtuk tartani a második helyünket, és így zártuk az évet a második helyen, amivel túlszárnyaltuk az elképzeléseinket is.

- Ki és mit csinál a háttérben?

- A Laurinyecz testvérek a videoanyagokat és a számítástechnikai hátteret biztosítják a csapatnak, mivel a hétköznapokban is ezzel foglalkoznak, Gyemendi Zoli barátunk a motorok elektronikai részében segít. Sok motoros barátunk támogat még a háttérben minket.

- A versenyen milyen szintű változtatás megengedett?

- Abban a kategóriában, amiben eddig indultam, ott megengedett a slick gumi, a kipufogórendszer cseréje és az első teleszkópok beengedése, de csak kormánystabilizátorral. Minden másnak gyárinak kell legyen.

- Idén is ebben a kategóriában indultok?

- Minden versenyzőnk eggyel magasabb kategóriában indul idén, mint eddig. A legfiatalabb versenyzőnk Erdei Krisztián, aki négyszeres bajnok lett tavaly (egyszeres junior kat, 3x 125cm3), idén az utcai tuningolt kategóriában fog indulni, ahol több lehetőség van a szabályok szerint a motorok módosítására.

- Mik az egyéb terveitek?

- Szeretnénk egy csapatindulót, amiről egy békéscsabai rapper sráccal egyeztetünk hamarosan, és ha minden jól megy, akkor egy videoklippet is csinálnánk majd ebből.

Kapunk az egyik barátunktól egy ledfalat is, amin majd az eddig elkészült videókat és fotókat fogtjuk lejátszani a közönségnek, és élőképet is fogunk adni a verseny izgalmairól. A csapatunknál nyitottak vagyunk a közönség felé, a pitben fel lehet ülni a motorjainkra is, szívesen beszélgetünk a nézőkkel, és szeretettel várjuk őket.

- Mitől működik jól a csapatotok?

- Egy csapat onnantól lehet szerintünk jó, ha van mögöttük támogatottság, egy olyan szervezett háttércsapat, aminek minden tagja jól tudja a dolgát és jól együtt is működik az eredmény érdekében. Például legyen mit enni és inni, legyen aki figyeli a technikai részleteket, hogy a versenyzők csak a versenyre tudjanak koncentrálni. Eljutottunk odáig, hogy minden részletre tud figyelni valaki, és az egységes kinézet erőt is sugall a közönség és a versenytársak felé is. Mivel ennek személyi feltételei is vannak, ezért reméljük, hogy az eredményeink nyomán a támogatók is egyre többen lesznek, hiszem ez elengedhetetlen a még sikeresebb szerepléshez.

- Említettétek, hogy videókat és fotókat készítetek a versenyről.

- Igen, ez is elengedhetetlen része a versenyzésnek, és ezzel is igyekszünk a nézőknek és a közönségnek többet adni. A versenyen készült videóink rengeteg emberhez eljutottak már, és a verseny szervezői is felfigyeltek ránk, és a motorozásnak az elégedett közönség.tesz igazán jót.

- Tervezitek, hogy nemzetközi versenyen is indultok?

- Szeretnénk, de még ahhoz kis csapat vagyunk, és ahhoz rengeteg pénz kellene. Előbb szeretnénk hazai eredményeket elérni, hogy megmutassuk a támogatóinknak is, hogy érdemes a munkánkba fektetniük.

- Van egy hölgy is köztetek, róla se felejtkezzetek el, neki mi a feladata a csapatban?

- Bajmóczi Bea a csapat élelmezését oldja meg, és finomabbnál finomabb ételekkel lát el minket.

- Mikor lesz az első versenyetek?

- Áprilisban 14-én rendezik az első versenyt, egy Drag-piknik keretében. Ez egynapos lesz. Majd utána jön a május elsejei 3 napos verseny, ami egyben a cseh bajnokság része is lesz, így biztos, hogy még többen fognak ellátogatni ide, de az európai nemzetek képviselői között igen népszerű a május elsejei kunmadarasi megmérettetés is.

 

Beküldött képek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában