Orosháza

2024.03.16. 19:53

Zavarták szomszédja fái, ezért kivágta azokat

Nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 59 éves büntetlen előéletű orosházi férfival szemben. A férfi önhatalmúlag kivágta szomszédja fáit, mert azok zavarták.

Papp Gábor

Mint az az ügyészség sajtóközleményében olvasható, a férfi tavaly november 13-án, a kora délutáni órákban megjelent a közvetlen telekszomszédja tulajdonát képező gyomaendrődi, művelés alól kivett zártkerti ingatlanon, majd ott a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül kivágott három, körülbelül 15-20 méter magas nyárfát, továbbá egy körülbelül 5 méter magas és egy darab körülbelül 15-20 méter magas kőrisfát. 

szomszéd fái, kivágás, eljárás, Zavarta
Zavarták szomszédja fái, ezért kivágta azokat.  Illusztráció: Shutterstock

Később azzal indokolta a tettét, hogy az azokról lehulló falevél mennyisége és a nyárfa termése zavarta őt és a feleségét. A férfi a sértettnek a fák kivágásával mindösszesen 1 millió 65 ezer forint összegű kárt okozott, mely a nyomozás során nem térült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában