Különleges rendőrségi esetek

2024.01.01. 16:45

Vonattal vitte Orosházától Szarvasig a lopott biciklit, mégsem lett az övé

Különleges és tanulságos esetei 2023-ben is voltak Békés vármegye rendőreinek. A legérdekesebb történetek összegyűjtésében dr. Szombati Andrea, a vármegyei főkapitányság sajtószóvivője segített. Sorozatunk tizenegyedik részéből kiderül, miként kalandozott lopott biciklivel egy férfi Orosházától Szarvasig.

Nyemcsok László

Lebukott a kerékpártolvaj.

Fotó: Illusztrácó: Shutterstock

Ellopták a biciklijét, ezért kért rendőri intézkedést egy nő október 4-én, délelőtt Orosházán. Egy üzlet előtti tárolóba rakta le a kerékpárját, de zárat nem tett rá. Bement a boltba, majd amikor egy óra múlva el akart indulni vele, már nem volt ott.

A nő a bicikli vázszámát nem tudta megmondani, de a rendőrök jellemzői alapján azonnal keresni kezdték a kétkerekűt, és az elkövetőt. A városban nem találták, mint utóbb kiderült, azért nem, mert a férfi, aki elhajtott a járgánnyal, Nagyszénás felé vette az irányt. Ott vonatra szállt, és Szarvasra utazott. A vasútállomáson aztán újra nyeregbe pattant, de nem volt szerencséje, mert a városban járőröző rendőröknek, akik ismerik őt, feltűnt, hogy egy olyan kerékpárt hajt, amivel még nem látták.

A rendőrök igazoltatták a férfit, és azonnal kiderült, hogy nem az övé. Így az 57 éves elkövetőt a bejelentés után öt órával már elő is állították a szarvasi kapitányságra, és büntetőeljárás indult ellene. A meglopott nő a rendőröktől sértetlenül visszakapta a közel százezer forint értékű biciklijét.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában