Különleges rendőrségi esetek

2023.12.28. 20:23

Kacsázott az úton Szabadkígyósnál, hogy megmozgassa a benzint a tankban – videókkal

Különleges és tanulságos esetei 2023-ben is voltak vármegyénk rendőreinek. A legérdekesebb történetek összegyűjtésében dr. Szombati Andrea, a vármegyei főkapitányság sajtószóvivője segített. Sorozatunk ötödik részében a kamerák hasznosságáról is szó esik. Közlekedők vették fel, hogy egy férfi autójával az úton „kacsázott”. Mindezt azzal magyarázta, hogy a tankban kevés volt a benzin, és meg akarta mozgatni.

Nyemcsok László

Furcsa magyarázatokból kifogyhatatlanok a sofőrök

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Szemtanúi is voltak annak a balesetnek, amely 2023. február 1-jén történt a Békéscsaba és Békés közötti úton. Egy személygépkocsi előzés közben sodródni kezdett, felborult, megpördült, majd a kerekein állt meg. A vezető, aki egyedül ült a kocsiban, be volt kötve, könnyű sérüléssel kiszállt az autóból. Abban az autóban, amit megelőzött, volt menetrögzítő kamera, így jó minőségű felvétel készült a történtekről.

Azt is felvették a közlekedők, amikor március 15-én, Szabadkígyós külterületén szlalomozott egy autós. Többször elhagyta a sávját, majd hirtelen visszakormányozta oda a kocsit. Szerencsére senkivel nem ütközött össze, de miután a közösségi médiában megjelent a felvétel, a rendőrök elkezdték keresni a szabálytalankodót. A videón látható volt a rendszám, de nem jelentették be, hogy a járgány többször tulajdonost váltott. Ennek ellenére a rendőrök kiderítették, ki vezette.

A férfi elismerte, hogy kacsázott, mindezt azzal magyarázta, hogy a tankban kevés volt a benzin és meg akarta mozgatni. A férfinek egyébként nem volt jogosítványa, és a kocsit is korábban kivonták a forgalomból, tehát semmiképpen nem közlekedhetett volna vele.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában