December 6.

2023.12.06. 13:07

Egyedi kulcstartókat hozott a Mikulás Békéscsabán a szabályosan autózóknak

Mikulás-napi közúti ellenőrzést tartott a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán Békéscsabán, a Tesco áruház előtti részen. Az alkalomból különleges kulcstartóval lepték meg azokat az autósokat, akiknél mindent rendben találtak.

Papp Gábor

A „Csat(t)lakozz!” kampány logójával ellátott egyedi kulcstartókkal ajándékozta meg azokat, akiknél mindent rendben találtak a rendőrök.

Fotó: Für Henrik

Dr. Szombati Andrea, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a helyszínen elmondta, minden évben készülnek a Mikulás-napra, aminek részeként igyekeznek meglepni a közlekedőket is valamivel.

– Ebben az évben a forgalom-ellenőrző alosztály vezetője úgy döntött, hogy a rendőrjárőrök, a kékek mellé egy piros járőrtársat vezényel – tette hozzá. Ennek kapcsán kifejtette, a rendőrség a „Csat(t)lakozz!” kampány keretében egész évben igyekezett mindenkit meggyőzni arról, hogy használják a biztonsági övet, a biztonsági gyermekülést és mindenféle biztonsági eszközt, hiszen, ha véletlenül baleset történik, ezek csökkenthetik a sérülés súlyosságát. A Mikulás szerdán meglepetéssel készült a szabálykövető autósoknak.

A „Csat(t)lakozz!” kampány logójával ellátott egyedi kulcstartókkal ajándékozta meg azokat, akiknél mindent rendben találtak a rendőrök. A kulcstartó kifejezi azt is, hogy az érintett vezetők a jó ügy mellett állnak, vigyáznak magukra és az utasaikra.

Az általános tapasztalatokkal kapcsolatos kérdésünkre dr. Szombati Andrea kiemelte, munkatársaik gyakran elmondják, hogy nagyon sok olyan közlekedővel találkoznak a szolgálatuk során, akik valóban fontosnak tartják a szabályok betartását. Nem csak a biztonsági övet kapcsolják be, hanem ügyelnek arra, hogy soha ne vezessenek ittasan, emellett nem hajtanak gyorsan, illetve az elsőbbségadási és kanyarodási szabályokat is betartják. Az ünnep közeledtével pedig a feltorlódott forgalomban tekintettel vannak a másikra, odafigyelnek a többi közlekedő partnerre. Mint mondta, a szabályok betartása mellett ez utóbbi is nagyon lényeges dolog a balesetek megelőzése szempontjából.

– Ugyanakkor még mindig, minden nap vannak olyanok, akik szabályt szegnek, szabályt sértenek, és sajnos hallani olyan tragédiákról, amikor nem volt bekötve a biztonsági öv. Nem tudjuk pontosan, mi lett volna, ha használják az övet, de nagy bizonyossággal állítható, hogy a sérülés kevésbé lett volna súlyos – fogalmazott. – Ezért is próbálunk szemléletformáló kampányokkal, ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekkel, a napi közúti ellenőrzésekkel is arra törekedni, hogy kevesebben szabálytalankodjanak, és minél több olyan közlekedőt próbálunk kiszűrni a forgalomból, akik a szabálytalanságokkal magukra és másokra is veszélyt jelentenek. Ez közös érdek, hiszen mindenkit hazavárnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában