Békés vármegye

2023.07.26. 06:37

Telefon és pénztárcák tűntek el parkoló autókból

Két kocsit nem zártak be, egynek pedig az ablaka volt leengedve, ezért tudták könnyen kiemelni az utastérből a tárcát.

Nyemcsok László

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Deményné Tűri Zsanett, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a közelmúltban többször előfordult, hogy nyitva hagyott autókból tűntek el értékek. Orosházán, a Tass utcában július 5-én délután történt lopás. Egy nő megállt a kocsijával, majd körülbelül háromnegyed órára őrizetlenül hagyta úgy, hogy nem zárta be, és a jobb első ülésen maradt a mobiltelefonja. Mire visszaért, a készüléket elvitte valaki. Nyolc nappal később tett bejelentést a rendőrségen, a nyomozók keresik a telefont és az elkövetőt. Hétfőn Békéscsabán egy férfi is hasonlóképpen járt. Egy áruház parkolójában állt meg a kocsijával, nyitva hagyta, és mire visszatért, kivették belőle a pénztárcáját. Ugyanezen a napon Gyulán, az Alpár utcában a részben lehúzott ablakon át vett ki valaki egy pénztárcát egy parkoló teherautóból.

A Szarvasi Rendőrkapitányságra július 18-án éjjel, háromnegyed háromkor érkezett bejelentés arról, hogy a városban valaki a kerítésen át bemászott egy ház udvarára, és az ott álló autó ajtaját kinyitotta. Az udvarban tartott kutya ekkor ugatni kezdett, ezért az idegen elmenekült. A nyomozók egy kamera felvétele alapján azonosították a férfit. A gyanú szerint az utcán is nyitott ki olyan autókat, amelyeket az udvaron állóhoz hasonlóan nem zártak be. Azt még vizsgálják, hogy bármelyikből vitt-e el valamit.

A történtek kapcsán a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy ha őrizetlenül hagyják a kocsijukat, vegyenek ki belőle minden értéket, személyes dolgot, húzzák fel az ablakokat és zárják be az ajtókat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában