Önbíráskodás

2023.07.12. 10:03

Hetven centiméteres baseballütővel kérte vissza a pénzt a szarvasi férfi

A Szarvasi Járási Ügyészség társtettesként felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy 28 éves és egy 21 éves szarvasi férfi ellen, akik a sértett házában éjjel, hívatlanul megjelenve, erőszakkal kívántak érvényt szerezni pénzkövetelésüknek.

Papp Gábor

Forrás: Shutterstock

Az idősebbik férfi büntetett előéletű, jelen eljárásban különös visszaesőnek minősülő bűnismétlő, ráadásul más ügyből kifolyólag jelenleg is jogerős börtönbüntetését tölti, míg a fiatalabb férfi büntetlen előéletű.

A vádirat szerint a két férfi tavaly november 25-én, Szarvason egy közös ismerősüknél tartózkodtak, és nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztottak, amelytől mindketten berúgtak. Az idősebbik férfi aznap több alkalommal próbálta meg telefonon felvenni a kapcsolatot egy ismerősével, a későbbi sértettel, aki egy korábbi ügyből eredően 20 ezer forinttal tartozott neki. Mivel a sértett nem reagált a telefonhívásokra, ezért a férfi elhatározta, hogy személyesen felkeresi, és visszaszerezi a sértettől a pénzt. 

Ennek érdekében 23 óra körüli időben taxit rendelt, és azzal a sértett békésszentandrási családi házához ment. Elkísérte őt a 21 éves férfi, aki tudott a látogatás céljáról, a tartozás behajtásáról. Időközben az idősebbik férfi magához vette a tulajdonát képező, fából készült, 70 centi hosszúságú baseballütőjét, amely mérete, anyaga és kialakítása folytán alkalmas volt az élet kioltására. 

Amikor megérkeztek a családi házhoz, az ott lakók tudta és beleegyezése nélkül kinyitották a kerítés retesszel zárt kapuját, majd mindketten bementek az udvarra. Ezt követően hangosan kopogni kezdtek az épület utcafront felőli bejárati ajtaján és az ablakokon, majd a hátsó nyitott bejárati ajtón keresztül beléptek a kétszintes lakóház nappali helyiségébe. Ekkor találkoztak a kopogásra felébredő sértettel, akitől az idősebbik férfi határozott hangnemben, indulatosan követelni kezdte a 20 ezer forint összegű tartozás visszafizetését. A sértett azonban megtagadta a követelés teljesítését arra hivatkozva, hogy nem tartozik semmivel, egyben felszólította a „hívatlan érkezőket” a távozásra. A két férfi nem tett eleget a felszólításnak, hanem mindketten emelt hangon követelték a tartozás megfizetését, miközben a követelésük nyomatékosítása végett azzal fenyegették meg a sértettet, hogy megverik, agyonütik, miközben a baseballütőt felé tartották.

Időközben megjelent a nappaliban a sértett élettársa is, aki szintén felszólította őket a cselekményük befejezésére, a sértett pedig közben értesítette a rendőrséget. A telefonhívás, valamint a nő határozott fellépésének hatására a férfiak kimentek az udvarra, ahová követte őket a sértett is, majd dulakodás alakult ki közöttük. A dulakodásnak a rendőrök kiérkezése vetett véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában