Békéscsaba

2023.04.20. 11:06

Halálos baleset okozásával gyanúsítják a kamionost – galériával

A tragédia tavaly augusztusban történt Békéscsaba külterületén, Mezőberény irányába.

N. Sz.

A 47-es főúton történt a tragédia

Fotó: Für Henrik

Egy Mezőberény felé tartó kamion hátulról nekiütközött egy személygépkocsinak még tavaly augusztus 19-én délelőtt 10 óra tájban a 47-es számú főúton, Békéscsaba külterületén. Az autós balra akart kanyarodni, ezért a felezővonal mellé húzódott, lassított és megállt. Ezt későn vette észre a kamion sofőrje, és elmondása szerint már nem tudta elkerülni az ütközést. A személyautó az árokba csapódott, vezetőjét a mentők súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba, ahol tíz nappal később meghalt. 

A kamion sofőrjét a rendőrség bűncselekménnyel, halálos közúti baleset okozásával gyanúsítja. A férfi a kihallgatásán elismerte a felelősségét. Elmondta, gondolt arra, hogy áttér a szemközti sávba, úgy kerüli ki az autót, de szemből is volt forgalom. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a baleset miatt elrendelt nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait szerdán továbbította az ügyészségre. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában