Nyílt nap

2023.04.15. 14:25

Békés vármegyei rendőrjárőrök is bemutatkoznak Szegeden

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémia szegedi járőrképző tagozata április 19-én, szerdán 10–12.45 óra között nyílt napot tart a rendőri hivatás, és ezzel kapcsolatosan az iskolában zajló képzés iránt érdeklődők számára.

Ny. L.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Varga Mihály Vilmos alezredes, a tagozat parancsnoka elmondta, a nyílt napon az érdeklődők betekinthetnek az elméleti és gyakorlati képzésbe, a rendőrség különböző szakterületein folyó munkába.

A programban általános tájékoztatót tartanak a rendőrjárőr képzésről a Békés vármegyei standnál is. A külszolgálati és béketámogató osztály munkatársai tevékenységükről számolnak be. 

Rendőrségi járműveket, mozgó vezetési pontot, biztonságiöv-szimulátort is bemutatnak a rendezvényen. Airsoft fegyverrel célba lőhetnek a megjelentek, lesz hőkamerás autóval és annak eszközeivel kapcsolatos, valamint határrendészeti, fegyverzeti és bűnügyi-technikai vetélkedő. A mobil területfelderítő egység drónbemutatót tart, szolgálati kutyák is feladatokat hajtanak végre. A Készenléti Rendőrség zenekara térzenével színesíti a programot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában