Vádemelés

2023.03.04. 20:10

Békéscsabán ütött el egy kerékpárost a fővárosi sofőr

Vádat emelt a Gyulai Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy 46 éves büntetlen előéletű budapesti férfi ellen.

Nagy Szilvia; [email protected]

Fotó: Shutterstock illusztráció

A férfi tavaly március 11-én, a késő délutáni órákban személyautójával közlekedett Békéscsabán, a Posta közben kialakított U alakú, egyirányú forgalmú parkolóhelyen. Szabálytalanul, az egyirányú forgalmú úttesten tolatva haladt, és úgy ment fel a Posta köz úttestjére, hogy közben nem biztosított elhaladási elsőbbséget a neki jobbról balra közlekedő kerékpárosnak.

Összeütköztek, a baleset következtében a kerékpárt vezető középkorú nő súlyos, életveszélyes fejsérüléseket szenvedett.

A terhelt megszegte a KRESZ-ben foglaltakat, mely szerint járművel megfordulni, illetőleg hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza. 

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől, és kötelezze a nyomozás során felmerült, 230 ezer forintnyi bűnügyi költség megfizetésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában