Vádemelés

2022.11.17. 09:58

Bosszúból tett szexuális ajánlatokat egy nő nevében a Békéscsabán elbocsátott tanár

Jogosulatlanul használta fel egy nő fényképeit, így hozott létre az egyik internetes közösségi portálon egy 28 éves békéscsabai férfi álprofilt a járási ügyészség szerint, aki ellen személyes adattal visszaélés miatt emeltek vádat. A vádlott pénzbüntetést kaphat.

N. Sz.

Fotó: Shutterstock

A férfi korábban a sértett nő gyermekeit tanította az egyik békéscsabai általános iskolában. A férfi tanítási módszerei miatt több szülő, köztük a sértett is, levelet írt az igazgatónak, és végül a vádlottat eltanácsolták.

Ezt követően a férfi az egyik közösségi portálról lementette a nő fényképeit, és azokkal, illetve a nő nevének felhasználásával egy álprofilt hozott létre, majd azon a nő nevében alkalmi szexuális szolgáltatást kínált.

Mivel a nő a fényképeken egyértelműen beazonosítható volt, azok személyes adatnak minősültek. Tettével a férfi jelentős sérelmet okozott a nőnek, úgy állította be, hogy erkölcstelen életmódot folytat, és a bejegyzéseket több ismerőse is látta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában