Békés megye

2022.08.16. 09:55

Gázszivárgáshoz és meggyulladt aljnövényzethez is riasztották a tűzoltókat

Hétfőn is akadt munkájuk a tűzoltóknak.

Illusztráció: Shutterstock

A délutáni órákban szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi Csabacsűd közelében, az M44-es gyorsforgalmi úton. A balesetben senki sem sérült meg. A helyszínre riasztott szarvasi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak. 

Nem sokkal később egy személyautó árokba sodródott Végegyháza és Mezőkovácsháza között. Az esethez a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a járművet átvizsgálták, majd segítettek a gépkocsit az útburkolatra visszatolni. A balesetben senki sem sérült meg, a jármű üzemképes maradt.

Forrás: Katasztrófavédelem

Az esti órákban egy ráfutásos balesethez riasztották a tűzoltókat Békéscsabán, a Berényi úton, ahol egy kamion hátulról egy személyautóba hajtott. A teherautóval egyedül a sofőr, az autóval öt utas közlekedett, de szerencsére a balesetben senki sem sérült meg. A helyszínre riasztott helyi hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, majd a helyszín biztosítási feladataiban nyújtottak segítséget a rendőrség munkatársainak. 

Gáz szivárgott a földből hétfőn este Gyula külterületén, egy állattartó telep közelében. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a helyszínt lezárták, majd a gázszolgáltató kiérkezéséig a területet biztosították. Az eset során senki sem sérült meg. A műszaki meghibásodást feltételezhetőleg anyagfáradás okozta, az esetről a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat jegyzőkönyvet készített. 

Meggyulladt az elszáradt aljnövényzet hétfőn délután Magyarbánhegyesen, az Alkotmány utcában. Az ezer négyzetméteren égő vegetációt a helyszínre riasztott mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók oltották el vízsugarak és kéziszerszámok segítségével. Az eset során senki sem sérült meg.

Forrás: Katasztrófavédelem

Nagy mennyiségben letárolt szén egy része beizzott és füstölgött hétfőn reggel Békéscsabán, a Berényi úton. A helyszínre riasztott helyi hivatásos tűzoltók egy erőgép segítségével az izzó részeket eltávolították, vízsugárral eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. A tűz a környezetére nem terjedt tovább, az eset során senki sem sérült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában