Videóval

2022.06.16. 09:59

Hasznos tanácsokat adtak a nyári szünetre a csabai diákok

Hasznos tanácsokkal látták el kortársaikat a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola diákjai.

Beol.hu

Elkezdődött a nyári szünet. Ilyenkor még inkább oda kell figyelni a gyermekekre. Mutassunk nekik jó példát a közlekedésben és tanítsuk meg nekik azt, hogyan tudnak vigyázni magukra és a dolgaikra! A Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola diákjai egy rövid videóban összegezték jótanácsaikat. Többek között kérik a társaikat, hogy a szüleiknek mindig mondják el, mikor, hová mennek, kikkel lesznek együtt és meddig maradnak! Idegenekkel ne álljanak szóba! Az internetes alkalmazásokon használt jelszavaikat, kódjaikat ne adják meg másoknak, még a társaiknak se! 

Gondolják át, milyen képeket, hozzászólásokat tesznek közzé a világhálón, mert ami egyszer felkerül oda, véglegesen soha nem törölhető. Pénzt mindig csak annyit vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük lesz. Ha bajba kerülnek, netán bűncselekmény áldozatai lesznek, vagy baleset történik, a 112-es ingyenes számon éjjel nappal tudnak segítséget kérni - adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában