Rongálás

2022.05.14. 11:15

Bosszúból kétszer is felgyújtotta a házat az eleki nő

Kétszer is felgyújtotta ugyan azt a házat egy 41 éves büntetett előéletű eleki nő, a Gyulai Járási Ügyészség vádat emelt ellene.

Illusztráció: Shutterstock

A Békés Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a nő édesanyja élettársával együtt egy Sarkad, Nárcisz utcai lakatlan, körbekerítetlen házban lakott önkényes lakáshasználóként. 2021 áprilisában a nő több alkalommal vendégként tartózkodott a házban, de ezen alkalmakkor többször ittasan agresszíven viselkedett, ezért anyjának élettársa, hogy elkerülje a rendőri intézkedést, elzavarta őt. A nő azért, hogy ezt megbosszulja, 2021. április 29-én az esti órákban bement a házba azzal a szándékkal, hogy felgyújtsa. Ekkor senki sem tartózkodott otthon. A nő a ház konyhájában, valamint egyik szobájában a berendezési tárgyakat szándékosan meggyújtotta, majd elhagyta az ingatlan területét. A tűz rövid időn belül átterjedt a födémre és a ház tetőszerkezetére is. A tüzet a 15 méterre lakó szomszédok észlelték és azonnal értesítették a tűzoltóságot, akik a tüzet eloltották. 

A nő 2021. május 1-jén visszatért a házhoz, mivel észlelte, hogy az az általa szándékosan okozott tűz folytán nem semmisült meg teljesen, ezért elhatározta, hogy az ingatlant ismét felgyújtja. Így is tett: a bútorokat ismét meggyújtotta, majd távozott az ingatlanból és a vasútállomáshoz ment, ahol a vonatról leszálló édesanyjával közölte, hogy bosszúból felgyújtotta a házat. A szomszédok ismét kihívták a tűzoltókat, akik a tüzet eloltották, de a ház annyira megrongálódott – födémszerkezete és több oldalfala is kidőlt –, hogy használhatatlanná vált.  A gyújtogatással okozott 420 ezer forintos kár jelenleg is megtérítetlenül fennáll.

A járási ügyészség a nő beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsősorban arra tett indítványt, hogy a bíróság jelen ügyet egyesítse a nővel szemben garázdaság vétsége miatt folyamatban lévő másik büntetőüggyel, és a nőt végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és kötelezze őt a sértett részre okozott kár megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában