verseny

2021.10.13. 17:46

Aranyérmesek lettek a Békés megyei rendőrök

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden és szerdán a ROKK Rendőrképző Akadémia Járőrképző Tagozatán, Szegeden rendezte meg a VII. MEKTA Országos Szakmai Versenyt. A megmérettetés célja az állomány lőkészségének, intézkedéstaktikai, vezetéstechnikai ismereteinek bővítése és fejlesztése volt.

beol.hu

A versenyen 14 csapat 8 helyszínen mérte össze tudását a szakterülettel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretekből. Többek között erőnléti, taktikai, vezetéstechnikai, fegyverismereti, lövészeti és személyvédelmi feladatokat kellett végrehajtaniuk a versenyzőknek – olvasható a police.hu összeállításában.

A megmérettetést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata a „Körös” KTA nyerte, második a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság TISZA MEKTO csapata, míg harmadik helyezett Hajdú-Bihar megyéből a Cívis KTA lett.

Fotók: police.hu

A dobogós helyezetteknek járó díjakat Dr. Pozsgai Zsolt rendőr vezérőrnagy, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes adta át, míg Dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes különdíját Simon Sándor rendőr ezredes, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztályának főosztályvezetője adta át, a személyvédelemi feladat során legeredményesebb csapat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jonatán KTA részére.

A Békés megyei rendőrök így már zsinórban ötödszörre hódították el a trófeát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában