békés megye

2021.09.15. 07:36

Terroristának hitte utastársát a vásárhelyi nyugdíjas

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség, és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 74 éves, büntetlen előéletű hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki azért támadt rá utastársára, mert terroristának hitte.

P. G.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az idős férfi február 23-án, a kora esti órákban egy Szegedről Békéscsabára tartó vonaton utazott, és eközben szeszes italt fogyasztott. Hódmezővásárhelyen felszállt a vonatra egy férfi – a későbbi sértett – a munkatársaival, és a nyugdíjas férfival egy fülkében foglaltak helyet.

Az ittas állapotban lévő idős férfi az utazás során provokálta a sértettet, majd egyszer csak odalépett hozzá, megragadta a nyakát, leütötte a szemüvegét és lerántotta a fejéről a fülhallgatóját.

Illusztráció: Shutterstock

A hódmezővásárhelyi nyugdíjas közölte, hogy a sértett „terrorista, aki fel akarja robbantani a vonatot”, majd a mobiltelefonját kivette a kezéből, és visszaindult a helyére. A sértett a telefonja miatt az idős férfi után indult, dulakodni kezdtek, eközben a nyugdíjas a mobiltelefont többször a pohártartóhoz, illetve a kapaszkodóhoz ütötte; cselekményével csak a jegyvizsgáló közbelépésekor hagyott fel.

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, nem kívánt magánindítványt előterjeszteni. Az idős férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában