Békéscsaba

2021.08.05. 20:12

Döntött a bíróság a menekülő, ittas sofőr büntetéséről

Két évre felfüggesztve fél év fogházbüntetésre ítélt nemrég a Békéscsabai Járásbíróság egy 45 éves budapesti-békéscsabai férfit ittas járművezetés miatt – közölték a megyei főügyészségen.

N. Sz.

Forrás: Imre György

A férfi május elején ült alkoholfogyasztás után a volán mögé.

Kiderült, otthonában megivott legalább két liter sört, mielőtt autóba szállt. A Thurzó utcán közlekedett, amikor egy járőr igazoltatni akarta, ám a vádlott kikerülte a rendőrautót, és tovább haladt a Bajza, Urszinyi Dezsőné és a Szőlő utca vonalon. A Szőlő utcán felment a szegélyre, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd az útpadkára, ahol nekicsapódott egy jelzőtáblának, egy elosztódoboznak, egy ház falának, végül egy fának ütközve állt meg.

Kiszállt a járműből és elmenekült a helyszínről, de a rendőrök rövid idő alatt, a közelben elfogták. A férfi könnyű sérüléseket szenvedett, kocsijában egymillió forintos kár keletkezett. A Békéscsabai Járásbíróság előtt beismerte a bűncselekmény elkövetését. Két évre felfüggesztve hat hónap fogházbüntetésre ítélték, emellett két évre elvették a jogosítványát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában