unokázós csalók

2021.06.15. 18:05

Több százezer forintot csaltak ki a gyarmati nőből

Több százezer forintot utalt át egy füzesgyarmati nő „unokázós” csalóknak, akik egy családtaggal történt balesetre hivatkozva kértek tőle pénzt.

beol.hu

Csalók hívták fel mobiltelefonján egy idős nőt hétfőn 9 óra körül Füzesgyarmaton. Az első telefonáló a hívott fél unokájaként mutatkozott be és azt mondta, hogy kerékpárjával balesetet okozott, mert nekihajtott egy személygépkocsinak – írja a police.hu.

Arra hivatkozva kért pénzt, hogy meg tud egyezni az autóssal. Ezután rögtön egy másik férfi is telefonált, és azt állította magáról, hogy az összetört jármű tulajdonosának az ismerőse. Azt mondta a füzesgyarmati nőnek, hogy az unoka másfél millió nagyságú kárt okozott az autóban, de meg tudnak egyezni.

A nagymama a megtakarított pénzével azonnal a postára sietett, ahol több százezer forintot átutalt a telefonálóknak. Az utalás után az idős nő felhívta a családtagjait, hogy az unokája felől érdeklődjön, akkor derült ki, hogy nem történt baleset és becsapták őt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában