Gyula

2021.02.11. 14:33

Hasba rúgta nevelőjét egy lány, mert nem hagyták cigarettázni

Egy nevelőt és egy kórházi nővért bántalmazott az a 16 éves lány, aki ellen az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat, azt indítványozva, hogy a fiatalt bocsássák próbára.

L. B.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A lány tavaly nyár végén bekerült a gyulai kórházba, mert az iskolai gyakorlat során rosszul lett. Nem akart bent maradni, de az ápolónő közölte vele, hogy egyedül nem engedheti haza, mivel a kórházból történő elbocsátásához a törvényes képviselője is szükséges. Ekkor a fiatal legalább kétszer odakapott a nővér arcához és megkarmolta, majd kis erővel ököllel hasba is ütötte. Az ápolónő szemüvege leesett a földre, összetört.

A nevelésbe vett lány tavaly ősszel egy gyulai lakásotthonban egész nap dohányozni szeretett volna, amit a nevelő nem engedett meg, mivel fiatalkorú, illetve akkor nyolchetes terhes volt. A lány az esti órákban a szobájában hangosan, dühösen kiabálni kezdett, és verte a szekrényajtót azért, mert nem cigarettázhat. Amikor az egyik nevelő bement a szobájába, a lány megragadta a ruházatát és ököllel megütötte a száját, kis erővel hasba rúgta, majd megrángatta a haját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában