kék hírek

2020.03.13. 16:59

Nőtt a balesetek száma tavaly Orosházán

Kis Rozália, baleset-megelőzési előadó értékelte a tavalyi közlekedésbiztonsági helyzetet pénteken.

Cs. I.

Új tagokkal bővült az Orosházi Városi Baleset-megelőzési Bizottság. A csütörtöki találkozón értékelte a tavalyi közlekedésbiztonsági helyzetet Kis Rozália baleset-megelőzési előadó. Kiemelte, az Orosházi Rendőrkapitányság illetékességi területén a személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma emelkedett. Volt két halálos és 24 súlyos kimenetelű. A személygépkocsit vezetők által okozott személysérüléses balesetek száma 38 százalékkal, 11 esettel nőtt, a kerékpárosok a bekövetkezett személysérüléses balesetek 22 százalékát okozták. Gyermek által okozott személysérüléses közúti közlekedési baleset háromszor történt. Kerékpáros 16 esetben okozott balesetet.

A helyszínen megtudtuk, a megelőzés érdekében ­Dávid Zoltán polgármestert, Makuláné Gulicska Valériát, a nyugdíjas pedagógusok egyesületi elnökét, Tóth ­Árpád oktatót és a diákönkormányzatot is bevonták a bizottság szakmai munkájába.

A szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában