Agrárakadémia

2024.02.23. 13:02

Videón üzent a miniszter a csabai fórumnak: a fiatalok kezében a jövő - videóval

A precíziós mezőgazdaság folyamatai, kihívásai és megoldásai is terítékre kerültek a fiatal gazdák csütörtöki békéscsabai fórumán. Nagy István agrárminiszter videóüzenetben többek között azt mondta: „Ti vagytok azok, akiknek a kezében van a jövőnk.”

Nyemcsok László

Digitális kihívások és megoldási lehetőségek témában indított fórumsorozatot a Digitális Agrárakadémia Plusz. Ennek keretében Tavaszi agrárakadémia – Fókuszban a földügyek és a precíziós mezőgazdaság címmel szervezett fórumot az Ifjú Gazdák Békés Vármegyei Gazdaköre és a Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdaköre csütörtökön este Békéscsabán.

fiatal gazdák, előadás, miniszter
Sokan voltak kíváncsiak az előadásokra Fotó: Kozsuch Kornél/Facebook

A rendezvényen Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magosz Békés vármegyei elnöke köszöntötte a résztvevőket. Vincze Dávid, az ifjú gazdák elnöke arról kérdezte Nagy Istvánt, hogy ebben az évben mire tudnak készülni, miben bízhatnak.

– Tartsatok ki! – kezdte videóüzenetét az agrárminiszter. Majd így folytatta: hiszem, hogy egy nagyon jó esztendőre készülünk. A csapadék megérkezett, minden adott ahhoz, hogy egy sikeres évet tudjunk majd zárni. Megindulnak a pályázatok, több mint 64-féle pályázatot írunk ki az idei esztendőben, mindnyájatok álmát, tervét meg tudjátok valósítani. Ti vagytok azok, akiknek kezében van a jövőnk.

A miniszter ezt követően azt kívánta a fiataloknak, hogy merjenek dönteni, akarjanak atyáik örökébe lépni.

A magyar mezőgazdaság, a magyar élelmiszeripar mind, mind tőletek függ. Attól a kétkezi munkától, azoktól a döntésektől, amiket ti hoztok meg.Ha úgy érzitek, hogy túl nagy a feladat, akkor nézzetek jobbra, nézzetek balra, ott vannak a társaitok. Nem vagytok egyedül, és a magyar kormányra mindig és minden körülmények között számíthattok.

A megjelentek a konferencián színvonalas előadásokat hallhattak az agráriumot érintő aktualitásokról, a 2024. évi földügyi jogszabályváltozásokról, a precíziós mezőgazdaság folyamatairól, kihívásairól és megoldásairól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!