Lista

2024.01.09. 15:14

Három csabai középiskola a legjobb száz technikum között

Három békéscsabai középiskola is helyet kapott az ország száz legjobb technikuma között – derült ki az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ honlapjáról.

Licska Balázs

A Közgé a negyedik helyen az országban.

Forrás: Facebook/Közgé

A BSZC  Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium, vagyis a Közgé a 4. helyet szerezte meg, míg a Vízmű, azaz a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium az 56., a Gészi, tehát a BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium pedig a 65. lett.

Mint írták, a listát a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal közhiteles adatai alapján készítették. A rangsort hat összevont mutató – a szakképző intézménybe beiratkozó tanulók előző tanév végi tanulmányi eredménye, a kilencedik évfolyam megkezdésekor megírt bemeneti szakképzési kompetenciamérésen elért eredménye, az évfolyamot sikeresen teljesítők aránya, a technikum tanulóinak érettségi vizsgaeredménye, az intézmény teljes munkaidős oktatóinak az oktatói összlétszámukhoz viszonyított aránya, valamint az intézmény digitális eszközellátottsága – szerint állították össze. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!