Orosháza

2024.01.30. 07:12

A Merian 737 millió forintos energetikai beruházásra nyert támogatást

Kevesen vannak, akiket ne fűzne ízélmény az ORSI termékcsaládhoz, a nagy múltú orosházi baromfi feldolgozáshoz. A magyar élelmiszergyártás fontos szereplője, több száz alkalmazottjával a térség jelentős munkaadója a Merian Foods Kft.

Csete Ilona

Erdős Norbert és Elekes Lajos a találkozón

Forrás: BMH

A cég ügyvezetőjével, Elekes Lajossal eredményeikről, terveikről, céljaikról beszélgetett Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője. Közösségi oldalán számolt be a részletekről.

– A termelő tevékenységek Achilles-sarka köztudottan a szükséges energia biztosítása, annak finanszírozható szinten tartása. Ebben ad előrelépésre lehetőséget a kormány által indított gyármentő program, amelynek a keretében a cég 737 millió forintos energetikai beruházásra fordítható támogatáshoz jutott. A közelmúltban ennél is nagyobb összegben, három milliárd forintot meghaladóan hajtottak végre kapacitásbővítést és robotizációt, amelyhez 50 százalékos mértékű támogatást kaptak – részletezte a politikus. A fejlesztésekre való törekvésük folyamatos, ezért átbeszélték a jövőben nyíló pályázati lehetőségeket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!