Turizmus

2023.01.04. 20:28

Tömegek keresték fel a Gyulai Várfürdőt decemberben

A Gyulai Várfürdő decemberi vendégforgalma túlszárnyalta a 2019-es, koronavírus-járvány előtti referenciaév ugyanezen hónapjának látogatószámát – tudtuk meg Kun Miklóstól.

P. G.

Még a 2019-es referenciaév látogatószámát is túlszárnyalták

Forrás: MW-archív

A Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, érdekesség, hogy karácsonykor kevesebben voltak, azután viszont mind a magyarországi, mind a romániai vendégek megérkeztek. Nagyon sok családos látogató kereste fel őket, illetve Gyulát ebben az időszakban, de az idősebb korosztály tagjai, a nyugdíjasok is ugyanilyen nagy számban választották pihenésük helyszínéül a fürdővárost.

Az első adatok feldolgozása szerint a Gyulai Várfürdőt tavaly összesen 574 ezer 201-en keresték fel, ami mindössze 6,2 százalékkal marad el a már említett 2019-es referenciaév, 612 ezer 358-as vendégszámától.

Kun Miklós kitért arra, hogy még ezen a héten is kitart a lendület, köszönhetően a hosszabb téli szünetnek, Magyarországról és Romániából egyaránt nagyon sokan vannak a látogatók között, miközben a fedett családi élményfürdő és a termálmedencék egyaránt nagyon népszerűek.

Az ügyvezető igazgató kérdésünkre elmondta, ebben a hónapban kiírják a közbeszerzést a Gyulai Várfürdő főépületének korszerűsítésére, mindez a módosított tervek hatósági jóváhagyása után történhet meg. A Békés Megyei Központi Kórház reumatológiai része már kiköltözött az épületrészből.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az említett fejlesztés során kibővülnek az öltözők, új éttermi részt hoznak létre, a park felé közel 200 négyzetméterrel bővül a téli pihenő, a gyógyászat masszázs része átkerült a reumatológia korábbi épületébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!