Ideiglenes bezárás

2022.11.04. 09:55

Azt kérik, maradjanak nyitva az orosházi posták

Orosházán három posta zár be ideiglenesen november 12-től: a gyopárosi, a rákóczitelepi és a szentetornyai. A külterületek önkormányzati képviselői a napokban tartottak a lakosság körében fórumokat. Civil kezdeményezéssel aláírásgyűjtés zajlik.

Jelezték az aggályaikat, kérik a döntés megfontolását /Illusztráció/

Forrás: MW

Dávid Zoltán polgármester közösségi oldalán úgy fogalmazott, nem akarja elfogadni a városvezetés a döntést.

– A három postafiók: a rákóczitelepi, a szentetornyai és a gyopárosi. Ezzel a lépéssel a külső városrészben lakó, zömében idős, beteg emberek gyakorlatilag postai ellátás nélkül maradnának és egy csekk vagy levél miatt buszozhatnának a városközpontba. Levélben fordultam a

 Magyar Postát vezető Simon Csillához, jelezve az aggályaimat és kérve, tárgyaljunk. Tudom, hogy üzleti alapú döntés született, a Posta kénytelen takarékossági lépéseket tenni, ezt elfogadom. Csakhogy nem vették figyelembe sem a város népességére, sem pedig a földrajzára vonatkozó adatokat, ahogyan meggyőződésem szerint a postafiókok forgalmi adatait sem. Ezek a lépések sértik az orosháziak érdekeit, ezért fel kell szólalnom ellenük –  írta a városvezető.

Oravecz Nóra és Antal László, az érintett körzetek képviselői sem értenek egyet a posta döntésével, a megoldás érdekében dolgoznak, lakossági kezdeményezésre pedig aláírásgyűjtés is indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!