Békés megye

2020.11.17. 14:24

Egyelőre csak a teherautók után kell majd fizetni az M44-en

Több fontos új információ is kiderült az elmúlt időszakban az M44-es gyorsforgalmi úttal, illetve annak épülő szakaszaival kapcsolatban. Olvasóink egyebek mellett arra kérték hírportálunkat, hogy járjunk utána, hol lesz benzinkút az M44-esen.

P. G.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nél kérdésünkre kiemelték, komplex pihenő épült üzemanyagtöltő állomás telepítésének helybiztosításával az M44 Tiszakürt-Kondoros közötti szakaszán Békésszentandrásnál.

A NIF-nél emellett megerősítették, hogy a Szentkirály-Lakitelek szakaszon épül majd szintén egy komplex pihenő Szentkirálynál, benzinkút helybiztosítással. Kiemelték ugyanakkor, hogy az üzemanyagtöltő állomások és egyéb kereskedelmi egységek megvalósítása nem tartozik a NIF Zrt. hatáskörébe.

Eközben újabb jel utal arra, hogy hamarosan átadhatják az M44-es Békéscsaba-Kondoros közötti szakaszát.

Több új útszakasz vált fizetőssé hétfőtől a 3,5 tonnánál nehezebb gépjárművek számára

– adta hírül a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgálató Zrt. (NÚSZ), illetve a Napi.hu.

A személygépkocsi vezetőinek nem kell fizetni a használatért /Fotó: Archív BMH/

A rendelet alapján a HU-GO elektronikus útdíjfizetési rendszerben díjkötelessé válik többek között a megyét érintően az átadása után az M44-es autóút Kondoros és Békéscsaba közötti szakasza, az M4-es autópálya M35-ös autópálya és a nagykereki határ közötti szakasza, az M25-ös autóút maklári és Eger-dél csomópont közötti szakasza, az M76-os autóút első, közel 5 km-es szakasza. A rendelet hétfőtől hatályos.

Az M44-es Békéscsaba és Kondoros közötti szakasza egyébként mintegy 17,6 kilométer hosszú, és várhatóan még akár idén átadhatják a forgalom számára.

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/december-kozepetol-hasznalhato-az-m44-bekescsaba-kondoros-kozti-szakasza-3121291/

https://www.beol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/ujabb-merfoldkohoz-ert-az-m44-esnel-epulo-tisza-hid-3461143/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!