Új elnökséget választottak

2023.12.04. 13:44

Balogh Gábort választották az öttusa szövetség elnökévé

Balogh Gábort választották hétfőn elnökké a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) rendkívüli közgyűlésén – közölte az MTI.

MW

Balogh Gábor elnöki mandátuma négy évre szól

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

Az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok sportember, a Magyar Diáksport Szövetség vezetője nyolc érvénytelen mellett 57 támogató szavazatot kapott. A Magyar Sport Házába összehívott közgyűlésen a 77 szavazásra jogosult tag közül 65 jelent meg.

Balogh Gábor elődje, Simicskó István október 15-i hatállyal távozott a posztról személyes feladatainak megnövekedésére hivatkozva.

Az elnöki posztért korábban jelezte érdeklődését két olimpiai, világ és Európa-bajnok, Vörös Zsuzsanna eddigi általános alelnök és Mizsér Attila főtitkár, de végül nem kaptak jelölést. A közgyűlésen a tagság a KSI napirendmódosítási javaslatát elfogadva a tisztségviselők visszahívásáról döntött, így teljesen új elnökséget kellett választani.

Balogh Gábor egyedüli jelölt volt az elnöki posztra. Programadó beszédében az összefogás szükségességéről beszélt, emlékeztetett rá, hogy 

jelen pillanatban erőteljes külső fenyegetettsége van az öttusának, nevezzük ezt szabályváltoztatásoknak, így egyszerűen nem tehetjük meg, hogy ne egységesen lépjünk fel a magyar öttusa érdekében.

Barátságos légkör kialakítását, konszenzus megteremtését és együttműködést ígért, úgy fogalmazott 

mindenkire szeretnék számítani, aki volt és van.

A feladatok közül elsőként a sportágon belüli nyugalom, béke megteremtését jelölte meg, arra biztatta a megjelenteket, hogy találják meg azt, amit régen olyannyira szerettek egymásban és kölcsönös tiszteletre szólította fel a sportágért tevékenykedőket.

A vitákat oldjuk meg házon belül, a különböző bizottságokban

 – javasolta a jelenlévőknek, majd úgy folytatta, a feljelentéseket, az újságcikkekben történő üzengetéseket nem tartja célravezetőnek, a sajtóra nem postásként tekintene, hanem azt szeretné, ha inkább az eredményekről számolhatna be. Demokratikus, világos, átlátható működést, illetve vezetést ígért. 

Kiemelte, hogy fontos az eredményes olimpiai szereplés, ezért most a támogatásnak az érintett versenyzőkhöz, klubokhoz kell eljutniuk, hosszabb távon pedig lényeges a tömegbázis építése, az utánpótlás-nevelés, és a sportág népszerűsítése.

Kijelentette, a sportág magas szintű állami támogatása adott, egyúttal jelezte, elképzelése szerint egy új sportágfejlesztési programnak jövő májusig el kell készülnie. A szavazást követően azt mondta:

 szász százalékig rajta leszek, hogy megszolgáljam ezt a bizalmat.

Általános alelnöknek Tóth Zoltánt, alelnöknek Vörös Zsuzsannát és Sárfalvi Péter választották meg a küldöttek. 

Az elnökségbe még Beke Zsuzsanna, Bíró Péter, Fábián László, Madaras Ádám, Parrag Norbert, Sterbencz Tamás és Eleki Zoltán került be.

Az elnök és az elnökség mebízatása négy évre szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában