Atlétikai vb

2023.07.27. 14:25

Százötvenezren vettek részt a Hétköznapi Hős programban (videó)

A Hétköznapi Hős program január óta 37 eseményen több mint 150 ezer embernek biztosított kedvezményes jegyvásárlást a Budapesten augusztus 19-én kezdődő atlétikai világbajnokságra - hangzott el a vb csütörtöki sajtótájékoztatóján.

MW

Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, a világbajnokság kormánybiztosa, valamint Nyári Dia színésznő és Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó, a vb nagykövetei (b-j) a Hétköznapi Hős eseménysorozatról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Nemzeti Atlétikai Központban 2023. július 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Huszonhárom nappal a vb-rajt előtt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár elmondta, a Hétköznapi Hősök a sulihős programmal kiegészülve megmutatta azt, hogyan viszonyul a sportirányítás és a szervezőbizottság a kiemelt nemzetközi sporteseményekhez Magyarországon. 

"A programokon 150 ezren vettek részt, de a kezdeményezéssel milliókhoz tudtuk eljuttatni az atlétikai világbajnokság hírét és hogy miért fontos a mindennapos testmozgás"

 - fogalmazott Schmidt Ádám. Hozzátette, két egyetemes hagyatékot is magával hozott a vb. Az egyik az új Nemzeti Atlétikai Központ és környéke, a másik pedig, hogy a létesítmény nemcsak az élsportolóké lesz, bárki használhatja majd a különleges budapesti panorámát nyújtó futókört, illetve a tízhektáros sportparkot a vb után. 

"Mindenkit várunk szeretettel és biztatunk minden hőst, hogy használja ki a rendelkezésére álló lehetőséget, miszerint 50 százalékos kedvezménnyel vehet jegyet, és látogasson el a stadionba" - mondta az államtitkár. 

Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója kiemelte, minden várakozásukat felülmúlta a program, amely így országos üggyé vált. 

"A mi vb-nk messze túlmutat ezeken a napokon és azokról a hétköznapi hősökről is szól, akik aktív életet élnek és rendszeresen sportolnak"

 - hangsúlyozta Németh Balázs.  

A Hétköznapi hősök programban résztvevők bizonyíthattak a 200 méteres futástól az UltraBalaton 211 km-es távjáig, futhattak a Kőbányai alagútredszerben és a Kékesen, de úszhattak vagy evezhettek a Balatonban. 

Ezeken az állomásokon kiemelt teljesítményt nyújtott Hamvas Péter és Makovics Sándor, akik elismerést vehettek át, előbbi hét, míg utóbbi öt sporteseményen indult.  

A sajtóeseményen részt vett Nyári Dia színésznő, valamint Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó is, ők a vb nagykövetei. 

A budapesti vb-t, amely Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz, 

augusztus 19. és 27. között rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, valamint az utcai futó- és gyalogló versenyeknek otthont adó Hősök terén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában