Labdarúgó NB I

2019.03.09. 21:48

Az éllovas Ferencváros simán nyert az MTK otthonában

A különösen a jobb szélen hatékony vendégcsapat hat helyzetéből hármat gólra váltott.

Budapest, 2019. március 9. Torghelle Sándor az MTK Budapest (b) és Lasa Dvali, a Ferencváros játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. március 9-én. MTI/Czagány Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Czagány Balázs

A listavezető Ferencváros 3-1-re nyert az MTK Budapest otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 24. fordulójának zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

MTK Budapest-Ferencváros 1-3 (0-3)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4587 néző, v.: Pintér Cs.

gólszerzők: Gera (71.), illetve Varga R. (5.), Lanzafame (29., 42.)

sárga lap: Bidzilja (23.), illetve Petrjak (11.), Bőle (89.), Lovrencsics G. (90.)

MTK Budapest:

Kicsak – Katona, Balogh Bé., Gengeliczki, Szelin – Vass Á. – Gera, Bidzilja (Mihajlovic, 60.), Bognár I. (U. Diallo, 84.), Vass P. – Torghelle (Lencse, 68.)

Ferencváros:

Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister – Sigér (Csonka, a szünetben), Haratin (Leandro, 80.) – Petrjak (Bőle, 71.), Gorriaran, Varga R. – Lanzafame

Az MTK sok és fegyelmezett munkával a mezőnyben egyenrangú partnere tudott lenni az esélyesebb Ferencvárosnak, a szünetre mégis háromgólos hátrányba került. A különösen a jobb szélen hatékony vendégcsapat hat helyzetéből hármat gólra váltott – Varga Roland után kétszer Davide Lanzafame volt eredményes -, a hazai együttes pedig semmilyen veszélyt nem jelentett a kapura.

A második félidőben a Ferencvárosnál elfogyott a lendület és a tűz is, ezt kihasználva az MTK helyzeteket dolgozott ki, és előbb egy keresztlécig, majd a 77. percben a szépítő találatig is eljutott Gera Dániel szólóját követően. A hátralévő időben a vendégek jobban koncentráltak a védekezésre, és már nem engedték közelebb magukhoz a házigazdákat.

A Ferencváros a szezonban harmadszor, sorozatban negyedszer győzte le az MTK-t, amely a tavaszi idény hatodik bajnoki mérkőzésén negyedszer szenvedett vereséget. Ebben az időszakban három hazai fellépésén egyetlen pontot sem szerzett.

Borítókép: Torghelle Sándor az MTK Budapest (b) és Lasa Dvali, a Ferencváros játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. március 9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában