Bulvár-celeb

2023.06.05. 11:50

Galambos Lajos nem adja fel: itt az újabb terv a szabadulásra

Alig egy hónapja ül, de már a sokadik módszerrel próbál kiszabadulni.

Forrás: Ripost

Fotó: Markovics Gábor

Galambos Lajcsi gyakorlatilag egyetlen percet sem töltött a számára kijelölt körletben, mióta bevonult a baracskai büntetésvégrehajtási intézetbe, hogy megkezdje a rá kiszabott 3 év 6 hónapos börtönbüntetését. Bevonulása után szinte azonnal rabkórházba került, hogy felmérjék egészségi állapotát, majd ugyan visszavitték az eredetileg neki rendelt intézménybe, de folyamatosan a kórházi részlegen van, ahol orvosi felügyelet alatt áll. 

Galambos ügyvédje hétfő reggel Balázséknál beszélt arról, hogy ügyfele számára egy új lehetőség nyílt meg arra, hogy hazatérhessen és otthonában tölthesse le büntetésének hátralévő idejét. 

– Benyújtottam az otthonápolási őrizetre a kérelmet. Ez egyébként egy viszonylag új jogintézmény és várjuk, hogy a büntetés-végrehajtás ezzel kapcsolatban elkészítse a  saját álláspontját. A BV orvosának kell megállapítania, hogy a fogvatartott megfelel-e a jogszabályi előírásoknak és fontos, hogy legyen egy olyan személy, aki írásban vállalja, hogy gondozza a beteget, ha kikerül. Ügyfelem esetében álláspontunk szerint a feltételek maradéktalanul teljesülnek.

Laikusként pedig mindenki beláthatja, hogy nem szolgál büntetési célt, ha valaki folyamatosan egy betegszobám van elhelyezve a börtönben

– mondta a Rádió 1 reggeli műsorában dr. Csontos Róbert ügyvéd, aki Lajcsi állapotáról is beszélt és cáfolta a híreszteléseket, melyek szerint ügyfele éhségsztrájkba kezdett a rácsok mögött, amit a Bors idézett.

Tegyük ezt tisztába. Lajcsi nem a saját döntése alapján nem eszik rendesen, vagyis nem sztrájkol. Arról van szó, hogy az egyik betegsége miatt, szilárd táplálékot nem tud fogyasztani. 

A szabad életben volt egy speciális étrendje, amit speciális eszközökkel készítettek el, vagyis pépesítették az ételt. Ez a lehetőség bent nem adott. Egy ideig küzdött a benti ételek leturmixolt változataival, de elég gyomorforgató így  a lebbencsleves, vagy a mákostészta. Feladta és azóta próbálja eredeti állagában fogyasztani az ételeket – tette hozzá Galambos ügyvédje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában