2012.12.19. 17:08
Tavasztól Rózsakert a piacon: csak természetesen
A békéscsabai Rózsakert piac vezetői szerint a bio szó már elhasználódott. Sokan furfangosan kihasználják, így a rózsakertesek inkább a természetes alapanyagok, élelmiszerek kifejezés hívei.
Mindez szerdán, a csabai piacon, az új emeletes csarnok építésének félidejében tartott tájékoztatón hangzott el.
Helyi termelők portékáját kívánják eljuttatni a fogyasztókhoz, a 100 millió forintos beruházás 100 százalékos magyar tulajdonban jön létre, amit az Európai Unió nem támogat. A vállalkozás sikerében bízók szerint ugyanakkor támogatják majd őket a területet bérlő helyi termelők, kézművesek azzal, hogy ebben a kulturált környezetben kínálják egészséges élelmiszereiket. Többek között a csarnokban nyíló étteremben is – tette hozzá Jalecz Lajos gasztronómiai szaktanácsadó.
Nagy Zoltán, a beruházás gazdasági vezetője elmondta, jövő tavasszal nyit az új csarnok, a piacozás „békebeli” hagyományait állítják helyre, alternatívát nyújtva a multik elhidegült világa mellett. Céljuk a hagyományos és mára elfeledett paraszti kultúrkör felélesztése, becsületének helyreállítása.
Tóth Miklós kulturális szervező kiemelte, nem hagyományt őrizni szeretnének, hanem a hagyományt újra életre kelteni.