Így várják a vb-t a megyei szakemberek: Skaliczki László

Az újkígyósi kézilabda-mesteredző, Skaliczki László is várja már, hogy Katarban elkezdődjön a 22. labdarúgó-világbajnokság.

P. B.

Skaliczki László /Archív fotó: Tumbász Hédi/

A magyar férfiválogatottat korábban olimpiai 4. és világbajnoki 6. helyig vezető szakember szerint is szokatlan lesz télen labdarúgó vb-meccseket követni.

– 11 évesen az 1966-os angliai vb ragadott meg először, a brazilok elleni meccs, Farkas János kapásgólja, Bene Ferenc szólója, Mészöly Kálmán felkötött karja, fantasztikus volt, ahogyan maga a döntő is – mondta el Skaliczki László. 

– Onnantól nyomon követem a vébéket. Mindig szerettem azokat az egyéniségeket, akik megfogtak, fazont adtak és nagy hatással voltak a saját csapatukra. Mindig a topjátékosok hatnak bénítólag az ellenfelekre és adnak szárnyakat a csapattársaiknak. Jó volt emlékezetes csapatokhoz és meccsekhez kötődni, amelyeket még időseb fejjel is megjegyez az ember.

A korábban a békéscsabai első osztályú férfi- és női csapatot is irányító, férfi bajnoki és Magyar Kupa-győztes tréner szerint a sportban az a jó, hogy nyomot hagy, ha átélsz valamit, ott marad veled az élmény.

– Most egy kicsit szokatlan lesz a téli torna, mert nyaranta a világversenyeket sokszor kiülős helyen, kivetítőn nézték az emberek, hiszen ez társas műfaj, mindenkinek van véleménye a meccsekről – folytatta a mesteredző. – Az olaszok nem jutottak ki, akiket mindig kedveltem, mert láttam a rációt a játékukban, meg kötődtem hozzájuk régen is. A csoportokat nézve a brazilok ága erősebbnek tűnik. Kíváncsi vagyok, hogy Európa és Dél-Amerika párharcából ki jön ki jobban. 

– A sok mérkőzésben mindig sokkal több az ismeretlen tényező és nagyon várom, hogy amikor már szűkül a mezőny, kialakul a legjobb tizenhat a csoportkör után, jó meccseket lássunk. Az egyenes kieséses szakaszban írják az igazi forgatókönyveket, megvan az egyszeri és megismételhetetlen bája és a nehézsége is ezeknek a mérkőzéseknek. Döntő lesz, hogy erre a szakaszra melyik együttes kerül jó formába és kit, hogyan kerülnek el a sérülések.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!