átképezték

2020.05.04. 18:04

Keresőkutya segíti a bozóttüzeket túlélő koalák felkutatását

Bear eddig csaknem száz beteg és sérült koalát segített felkutatni Ausztrália azon területein, amelyeken bozóttüzek pusztítottak az elmúlt hónapokban.

Eddig csaknem száz beteg és sérült koalát segített felkutatni egy speciális keresőkutya Ausztrália azon területein, amelyeken bozóttüzek pusztítottak az elmúlt hónapokban.

A Bear nevű négylábú tavaly nyár óta segíti a szakemberek munkáját a Sunshine Coast-i Egyetem keresőkutyákkal foglalkozó csapata, az International Fund for Animal Welfare (IFAW) nevű állatvédő szervezet és a helyi vadvédelmi csoportok közös kezdeményezésének keretében.

Az egyetem keresőkutyáit eredetileg a tudományos célú kutatások számára fontos állatok felkutatására használták, ám az ebek kulcsfontosságúnak bizonyultak a korábban bozóttüzek sújtotta területeken lévő sérült vadállatok megtalálásában.

„A katasztrófa sújtotta vidék nehéz terep, ám Bear számára ez jó lehetőség, hogy a szabadban legyen, játsszon és azt csinálja, ami szeret” – mondta a kutyával foglalkozó Romane Cristescu.

A mentőcsapat első lépésben egy drónra erősített hőkamerával térképezi fel, hogy mely területen vannak koalák, majd Beart küldik a terepre, hogy megmutassa, melyik fán rejtőznek az apró erszényesek. A vadvédelmi szakemberek ezután ellátják az állatokat, hogy biztosítsák a túlélésüket a vadonban.