hagyomány

2019.02.02. 09:39

Pödrik a csigatésztát a csanádapácaiak

A Dohánylevél Egyesület tavaly decemberben ünnepelte fennállásának 7. évfordulóját. Sok éve ápolnak a civilek egy hagyományt: a csigapödrését.

Cs. I.

Idén 7. alkalommal pödrik a tésztát. Készítettek csigát disznótorra és más rendezvényekre. Évek óta a farsangi bál vacsoráján fogyasztják el az általuk gyártott levesbe valót (4-5 alkalom eredménye 5-7 kiló csiga).

Beküldött felvételek

A pödréseken nem csak az egyesület tagjai vesznek részt. Nyilvános hagyományőrző tevékenységről van szó, ahol bárkit szívesen látnak. A pödréseken évről évre nő a létszám, szívesen beállnak az asszonyok közé fiatalok is, és ismerkednek a fortélyokkal, sajátítják a pödrés technikáját.

Különböző generációk jó hangulatú beszélgetésekkel együtt töltik el az időt, miközben jár a keze mindenkinek. Az idősebbek mesélnek a régmúltról, hogy is volt az ő fiatalságuk idején... A fiatalabbak figyelmesen hallgatják őket. Az estét egy kis megvendégeléssel zárják, már ez is hagyomány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!