világrekord-kísérlet

2018.03.11. 15:17

Magasba emelték a gyermekeket Békéscsabán is

Világrekord-kísérletre hívták a gyermekeket és szüleiket vasárnap a Csabagyöngye Kulturális Központba, a cél az volt, hogy minél több kicsit emeljenek a magasba. Az invitálást – a kiosztott karszalagok és a regisztráció alapján – több mint félezren fogadták el. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezéséhez Békéscsaba mellett több településen csatlakoztak.

Licska Balázs

Családokkal, rengeteg mosollyal, nevetéssel telt meg vasárnap délelőtt a Csabagyöngye Kulturális Központ. Hevesi Imre, vagyis Imi bácsi gyermekdalokkal készült, Jimmy bohóc léggömböket fújt és hajtogatott, Kádár Ferkó színházában folyamatosan készültek a fényképek, de az ugrálóvár, a kézműves sarok is tele volt kicsikkel és a szüleikkel.

Az igazi attrakció pontban 11 órakor volt, amikor a „rajta” szóra Békéscsabán és több településen – közte a fővárosban – egy időpontban emelték a magasba a rendezvényekre érkezett gyermekeket. Ezzel egy világrekordot próbáltak meg felállítani a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezésére, illetve felhívni a figyelmet a családok, a gyermekvállalás fontosságára.

Fotó: Lehoczky Péter

– Hallottam a rendezvényről, és szimpatikusnak tartottam a kezdeményezést, azt, hogy egy világrekordot igyekeznek felállítani – mondta Lívia és Loránd, akik kétéves kislányukkal, Bellával érkeztek a programkavalkádra. Egyébként a gyerekek életkora igencsak széles spektrumon mozgott: voltak pár hónapos, pár hetes újszülöttek ugyanúgy, mint általános iskolások.

Barbara és István babakocsival, benne féléves kisfiukkal, Istvánnal futottak be néhány perccel 11 óra előtt, így a regisztrációról és a megmozdulásról nem maradtak le. Nekik is tetszett a világrekord ötlete, ezért gondolták úgy, hogy a részesei lennének. Emellett szempont volt az is, hogy közösségbe vihetik gyermeküket, amire eddig nem igazán volt példa.

Több mint félezer résztvevő

Többek között Herczeg Tamás, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese, a város tanácsnoka osztotta a rendezvényre érkező gyermekeknek és szüleiknek a karszalagokat, aki szerint – a résztvevők számát látva – egy sikeres eseményről van szó. Emlékeztetett: a mozgalom célul tűzte ki, hogy a kívánt, tervezett gyermekek megszülessenek, és a mostani akció is a gyermekvállalást, mint értéket jelenítette meg. Schriffertné Lócskai Henriett, a békéscsabai Egyensúly AE Egyesület elnöke elmondta: a békéscsabai rendezvényen félezernél is több gyermek, felnőtt vett részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!