Sport

2007.10.07. 18:30

Labdarúgás: Gyulai Termál FC—Örkény 2—1

Változatos mérkőzésen tartották megérdemelten otthon a három pontot a gyulai fiatalok. A vendégek edzője szerint nem a jobbik, hanem a szerencsésebb csapat nyert.

J. K.

Gyulai Termál FC—Örkény 2—1 (0—1)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés, Gyula, 250 néző.
V.: Fülöp.

Gyula: Steigerwald — Varga A., Pribojszki (Kondoros), Süli, Sztanojev — Valentényi, Laurinyecz, Cseke, Czira (Papp Á.) — Dobi, Sztraczinszki (Horváth D.). Játékosedző: Dobi Róbert. Örkény: Monok — Batta, Kovács I. T., Sebők, Szabó G. — Tóth L., Boda (Ulicska), Nyeste (Farkas R.), Katona (Kovacsik) — Nagy K., Zsivóczky. Edző: Pleskó László.

Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, Zsivóczky Gyula, a vendégcsapat játékosa édesapjának, az olimpiai bajnok atléta emlékére.

45. perc: A hazaiak 16-osára betörő Zsivóczky lábát Steigerwald kapus elhúzta, s a megítélt büntetőt Boda lőtte úgy a hálóba, hogy abba még Steigerwald beleért, 0—1.
56. perc: Laurinyecz ívelt egy szabadrúgást az örkényi kapu elé, és a magasra felugró Czira a kapuba fejelt, 1—1.
80. perc: Dobi ragyogó labdát varázsolt középre Cseke elé, aki egy csel után laposan lőtt a kapuba, 2—1.

A 11. percben Valentényi 25 méterről, futtából óriási lövéssel a felső kapufát találta el. Ebben az időszakban főleg Sztraczinszki előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de a csatár nem tudta ezeket kihasználni. A vendégek a félidő utolsó percében tizenegyessel előnyre tettek szert. A második félidőben még egy fokozattal feljebb kapcsoltak a csapatok. A gyulaiak akaratának eredménye csak a 80. percben született meg. Összességében változatos mérkőzésen tartották megérdemelten otthon a három pontot a gyulai fiatalok.

Jó: Süli, Laurinyecz, Sztanojev, Valentényi, ill. Szabó G., Zsivóczky.

Dobi Róbert: — Az első félidő alapján gólokkal kellett volna vezetnünk. A második félidőben akaratunknak és elszántságunknak köszönhetően győzelemre tudtuk fordítani a mérkőzést. Pleskó László: — Az utóbbi hetekben győztes mérkőzéseket veszítünk el. Ma nem a jobbik, hanem a szerencsésebb csapat nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!