Hemző Csenge

2019.11.15. 18:11

Moziélmény a hálószobákban

Az 1972-ben Amerikából induló HBO, valamint a rá 15 évre alapított Netflix vállalata a 21. századra csaknem bekebelezte a világot.

Erkel Ferenc Gimnázium

Az HBO a Warner Media leányvállalata, a nap 24 órájában nézhetünk rajta filmeket és sorozatokat is, megszakítások nélkül. Előfizetés ellenében a három HBO csatorna mellett ráadásul két Cinemax is a rendelkezésünkre áll, valamint az online felületük, az HBO GO. Olyan sikersorozatokat köszönhetünk nekik, mint a Trónok harca, ami elképesztő nézettségrekordokat döntött, 47 Emmy díjjal büszkélkedhet, valamint egy óriási rajongó táborral a világ legkülönbözőbb pontjain, az Eufória, ami az amerikai fiatalok sötét, elzüllött világát próbája hitelesen bemutatni.

Továbbá a Szilícium-völgy, a Csernobil vagy a Hatalmas kis hazugságok – csak hogy néhányat kiemeljünk a teljesség igénye nélkül. Magyarországon elsőként a Társasjáték, majd a Terápia, 2015-ben pedig a valósággal taroló Aranyélet című sorozatot készítették el.

A Netflix eredetileg DVD-k árusításával foglalkozott, majd 2010-ben a streaming szolgáltatásuk révén robbantak be a köztudatba. Az általuk készített produkciók közül mindenképp kiemelendő az Orange is the new black, ami máig az egyik legnagyobb sikernek örvendő sorozatuk, de az ő nevükhöz fűződik többek között a 13 Reasons why vagy a Stranger Things.

A baráti és ismerősi körömben is nagy népszerűségnek örvend a két vállalat, pár éve a mi háztartásunkban is megtalálható az HBO, amire anyukám kérésére fizettünk elő, azonban később az egész család óriási fanatikus lett. Hogy anyukámat idézzem: „az HBO GO elhozza a mozit az otthonokba, összehozza a családot és minőségi szórakoztatást nyújt az otthon töltött estékre.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!