Békés vármegye

2023.01.06. 06:52

Ezek a programok várnak ránk a napokban

Összeállításunkban Békés vármegyei rendezvények közül válogatunk. Amennyiben ön tud olyan programról, amit nem írtunk meg, és szeretné a jövő heti összeállításunkban látni, kérjük, jelezze a [email protected] vagy a [email protected] e-mail-címre küldött levelében.

BMH

Vozár M. Krisztián újévi koncertet ad a Wenckheim-kastélyban

Fotó: Bencsik Ádám

BÉKÉSCSABA

Január 6., péntek
19.00: Szikra Laci új stand up comedy estje a vasutas művelődési házban.

Január 10., kedd
16.00: Castellum Chaba – a csabai kastélyról tart előadást dr. Halmágyi Miklós történész, levéltáros a Bartoss udvari Szent László teremben, a városvédők és városszépítők szabadegyetemén.

18.00: Irodalmi est a Fiume hotelben.

Január 11., szerda
17.00: Összeesküvés-elmélet – Brazda Zsolt történelemtanár, a Belvár igazgatóhelyettesének előadása a Haán Lajos Szabadegyetem keretében a TIT Damjanich utcai székházában.

Január 12., csütörtök
17.30: Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar jövőfesztivál alapítója, a budapesti székhelyű Design Terminal innovációs ügynökség vezetője és a MOME alapítvány kuratóriumi elnöke mutatja be új Nonkonform című kötetét a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai, Kinizsi utcai képviseletén. 

GYULA

Január 8., vasárnap
8.00: A málenkij robotra történt elhurcolás 78. évfordulójára emlékeznek. Benne: 8.00: Szentmise a németvárosi Szent József templomban. 9.00: Megemlékezés a templomban, beszédet mond dr. Kovács Tamás, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóság igazgatója.

MEZŐBERÉNY

Január 6., péntek
17.00: Megemlékezés és gyertyagyújtás a mezőberényiek málenkij robotra történt elhurcolásának 78. évfordulóján a Kossuth téren, a német evangélikus templom kertjében álló emlékműnél.

SZABADKÍGYÓS

Január 7., szombat
17.00: Vozár M. Krisztián újévi koncertje a Wenckheim-kastélyban, a kávézóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!