Hirdetés

2021.02.22. 09:08

Piacvezetők a fémszekrénygyártásban

A körösladányi META Vasipari Kft. fémszekrény gyártó cég számos fémből készült termék piacvezetője hazánkban, a gyártás területén. A Békés megyei vállalat minőségi termékei évtizedekig ellátják feladatukat: gyártanak többek között fém öltözőszekrényt, értékmegőrzőt, iratszekrényt, öltözőpadot, szerszámtárolót, egyedi fémszekrényt és számos egyedi terméket is.

PR cikk

A vállalat modern technológiákkal készíti az egyedi fémbútorokat, termékeiket minden esetben ponthegesztéssel vagy hegesztéssel állítják össze, biztosítva ezzel a megfelelő stabilitást és minőséget. A felületet egy tisztítás, foszfátozás és vegyi passziválás után elektrosztatikus porszórás segítségével „festik”, ami a mai kornak megfelelő és hosszútávon esztétikus felületet biztosít a termékeknek. Saját porszóró üzemükben lehetőség van a színek széles palettáját felhasználva olyan színű termékeket gyártani, amelyek a vevői igényeknek megfelelőek, ezzel is növelve a termékek esztétikai értékét. Részletes terméklistájukról bármikor szívesen adnak tájékoztatást, de az érdeklődők a társaság jól kialakított, informatív honlapján is tájékozódhatnak.

A körösladányi META Vasipari Kft. évtizedekig időtálló, minőségi fémszekrényeket gyárt

– A minőségnek mindig is elkötelezett hívei voltunk, vagyunk és leszünk is. Ezért rendelkezünk a termékeinkre KERMI minőségi tanúsítványokkal, és ezért vagyunk hívei az ISO rendszereknek is. A 2000-es évek elején vezettük be az ISO9001 és ISO14001-es rendszert, hogy a folyamataink szabályozottsága és átláthatósága írásba legyen foglalva, és külső cég által minősítve is legyen. Ezeket a rendszereket folyamatosan fenntartjuk, a szükséges ellenőrzéseket és minősíttetéseket időről időre el is végezzük. Ezzel biztosítjuk vevőink számára, hogy mindig azonos minőséget produkálunk egy fenntartható fejlődés keretében. Törekszünk arra, hogy az ökológiai lábnyomunk a lehető legkisebb legyen, ezzel is óvjuk környezetünket a jövő nemzedék számára – részletezte Makra Ferenc Róbert, a cég ügyvezetője.

Mint megtudtuk, a cég száz százalékban magyar tulajdonban áll, és félszáz családnak biztosít megélhetést. Az ott dolgozók pedig olyan minőségi termékeket állítanak elő, amelyek nemcsak a kisebb, de a nagyobb vállaltok számára is kívánatosak, többek között ők készítették a Mercedes autógyártó vállalat kecskeméti gyárának közel tízezer férőhelyes öltözőszekrényeit, de emellett országszerte több multinacionális cég beszállítói is. Makra Ferenc Róbert hozzátette, a minőséggel tudják megfogni a vevőket, időtálló termékeik akár 25-30 évig is kitartanak. Termékeik különlegessége pedig, hogy azok finomlemezből készülnek, és elektrosztatikus porszórással védik őket a korrózió ellen, így állják ki a cégnél gyártott termékek az idő próbáját.

Közvetlenül vevőknek gyártanak

A cég önálló története 1992-re nyúlik vissza amikor a szövetkezeti törvény adta lehetőséggel 22 tulajdonos kivált a Metakémia Szövetkezetből és megalapította a META Vasipari Szövetkezetet. Ez a szervezeti és működési forma megmaradt 1999-ig, amikor is kft-vé alakulva, META Vasipari Kft. néven folytatta tovább a megkezdett tevékenységet, és folytatja mind a mai napig.

Már a kezdetekkor is a fémszekrények és fémbútorok gyártása volt a fő cél, ami napjainkban is megmaradt. Kezdetben még legnagyobb részben viszonteladókon keresztül kerültek értékesítésre a termékeik, míg a 2000-es évek elejétől egyre inkább előtérbe került a direkt kereskedelem közvetlenül a végfelhasználókkal. Jelenleg pedig a termékek közel kilencven százaléka közvetlenül kerül a felhasználókhoz.

2013-tól a földrajzi elhelyezkedés előnyeit kihasználandó, a cég leányvállalatot alapított Romániában META Vestiare S.R.L. néven (www.metavestiare.ro), mely 95 százalékban a Magyarországon gyártott saját termékeiket értékesíti, így a Románia felől érkező igényeket már ezen a leányvállalaton keresztül elégítik ki.

Támogatják a helyi szervezeteket

– Cégünk nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra is. Ennek keretén belül támogatunk helyi civil szervezeteket, – például nyugdíjasklubot, citerazenekart, mazsorett csoportot –, gyermeksegélyező alapítványokat, és sport klubokat a TAO rendszeren keresztül. Mindemellett nagy gondot fordítunk munkatársaink továbbképzésére és megbecsülésére, lehetőségeinkhez mérten szervezett közös programokat tartunk. A társaságunk hagyományait pedig kiemelten őrizzük – részletezte Makra Ferenc Róbert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában