hirdetés

2021.10.01. 07:00

Háziorvosra vár Lőkösháza, húszmilliós pluszpénzt is kaphatna

Lőkösháza egészségügyi alapellátásában egy vegyes körzet van, mely tavaly június óta betöltetlen. A helyiek ellátását helyettesítéssel oldja meg az önkormányzat heti három alkalommal, de ez kevés.

Ny. L.

Az új háziorvos felújított egészségügyi centrumban dolgozhat

Fotó: Bencsik Ádám

– Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a praxist mihamarabb betöltsük – hangsúlyozta Szűcsné Gergely Györgyi polgármester.

– A feladatellátást az önkormányzat minden rendelkezésére álló eszközzel segíti. A képviselő-testület arról is döntött, hogy a nálunk praktizáló háziorvosnak szolgáltatáskiegészítést ad. Ha a leendő háziorvos vállalja, hogy legalább hat évig működteti a lőkösházi praxist, úgy ötmillió forint kiegészítő működtetési támogatást biztosítunk számára ötéves bontásban.

– Amennyiben hat évnél kevesebb időre kötünk szerződést, úgy évi 500 ezer forintos támogatást nyújtunk. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél további 12 millió forint nyerhető, mert több mint egy éve betöltetlen praxisról van szó.

Felújított rendelő várja az orvost, akinek az önkormányzat alkalmazásában helyi asszisztens segíti munkáját. Az egészségügyi centrumot is felújították, itt a háziorvosi szolgálat mellett fogorvosi, védőnői szolgálat és fiókpatika is működik. Két évvel ezelőtt a Magyar Falu Programnak köszönhetően jelentős tárgyieszköz-fejlesztést hajtottak végre a rendelőben.

Az új háziorvos felújított egészségügyi centrumban dolgozhat

– A Lőkösházára érkező háziorvosnak a rendelőintézet felett háromszobás, összkomfortos szolgálati lakást biztosítunk – emelte ki a polgármester. – A lakbért és a közüzemi díjakat az önkormányzat teljes egészében magára vállalja. Emellett hétköznapokon térítésmentesen ebédet biztosítunk az orvosnak, ha ezt kéri. Mindez újabb, legalább hárommillió forint pluszpénzt jelent számára.

Szűcsné Gergely Györgyi elmondta, Lőkösháza jól élhető község, ahol bölcsőde, óvoda, általános iskola is működik. Érdemes tehát az orvosnak akár a családjával együtt is hosszú távon tervezni. Természetesen a településre költözés mellett a kijárásra is lehetőség van.

Érdeklődni, bővebb információt kérni és jelentkezni Lőkösháza polgármesterénél lehet telefonon vagy e-mailben. Telefon (06) 70 941-5743, e-mail: [email protected]. A praxis a megegyezést követően betölthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában