Hirdetés

2023.08.03. 08:54

A Játék a kastélybant és Az üvegcipőt is láthatja a közönség

PR cikk

Molnár Ferenc Napokat rendeznek Gyulán, a várszínház idei évadának részeként – tájékoztatta lapunkat dr. Elek Tibor, a teátrum igazgatója.

A Gyulai Várszínház összművészeti fesztiválprogramjának szerves részeként, immár hatodik évben valósul meg egy a nemzeti klasszikusainak életműveit középpontba állító színházi programsorozat. Székely János, Weöres Sándor, Márai Sándor, Szabó Magda, Tamási Áron munkássága után idén a Molnár Ferenc életműve következik az augusztus 13-16. közötti Molnár Ferenc Napokkal. A négy nap alatt öt Molnár vígjátékot láthat a közönség, ugyanis a záróestén két egyfelvonásos, az Egy, kettő, három és az Az ibolya című kerül a Várszínpadra a Nemzeti Színház és a Gyulai Várszínház közös bemutatójaként. Az előadást Rátóti Zoltán rendezi, és a Nemzeti Színház sztárjai, Schnell Ádám, Bodrogi Gyula Rácz József, Kristán Attila mellett a Színház és Filmművészeti Egyetem diákjait láthatjuk majd a szerepekben. 

Molnár talán legnépszerűbb komédiáját, a Játék a kastélybant a nagyváradi Szigligeti Színház adja elő, az előadás egy készülő új színpadi mű és egy szerelmi háromszög viszontagságos és mulatságos történetébe nyújt betekintés. Három alkotótárs meglepetésként érkezik Annie, az operettprimadonna olaszországi nyaralójába, ahol Ádám, a tehetséges zeneszerző, Annie vőlegénye, azzal szembesül, hogy menyasszonyát egy sármőr színész csábítja. A szerelmi történetet aztán a drámaírók alakítják úgy, hogy a végén happyend legyen… 

Az üvegcipőt a Körúti Színház adja elő Kautzky Armanddal, Mérai Katalinnal, és Karaivanov Lillával a főszerepben, Galambos Zoltán rendezésében. Az ördög című darabot a Zenthe Ferenc Színház előadásában láthatjuk. Molnár Ferenc örökérvényű Mefisztó-története fordulatokban gazdag, éles humorú vígjáték, amely bravúros érzékenységgel világítja át a férfi-nő viszony legrejtettebb mélységeit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában