Hirdetés

2023.08.09. 14:42

Átadták a Curtiss-Wright békéscsabai üzemét

Átadták szerdán a komoly nemzetközi háttérrel rendelkező Curtiss-Wright Surface Technologies Kft. üzemét az Orosházi út 2. szám alatt. A cégcsoport jelen van Észak-Amerikában, valamint Európa és Ázsia több országában, összesen több mint 65 telephelyen, Magyarországon a békéscsabai az első.

PR cikk

Átadták a Curtiss-Wright Surface Technologies Kft. békéscsabai üzemét.

Fotó: Bencsik Ádám

Igazán jelentős, csaknem százéves múltra tekint vissza a vállalat, hiszen a repülés úttörői, Glenn Curtiss, illetve a Wright fivérek, Orville és Wilbur alapították 1929-ben.

A cég vezetői és együttműködő partnerei vágták át a szalagot. 
Fotó: Beküldött fotó

Palyusik Mátyás, a Curtiss-Wright Surface Technologies Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a cég kritikus alkatrészek felületkezelését végzi partnerei számára, akik főként az autóiparban, a repülőgépiparban és az energiaiparban érdekeltek. Kiemelten fontosnak tartják a minőséget, a megbízhatóságot és a magas technológiai színvonalú megoldásokat. Az általuk alkalmazott különleges technológia, az úgynevezett controlled shot peening révén ellenállóbbá teszik az alkatrészeket a fáradásos és stresszkorróziós töréssel, valamint az általános kopással szemben.

Palyusik Mátyás ügyvezető és Szarvas Péter polgármester. 
Fotó: Bencsik Ádám

A békéscsabai vállalat tizenöt alkalmazottnak biztosít jelenleg munkát, azonban tervezik a létszám bővítését. Stratégiai partnerük a Linamar Hungary Zrt., ugyanakkor keresik a további együttműködési lehetőségeket, nemcsak Magyarországon, hanem a határon túl is.

A szerdai átadáson részt vett többek között Ray Lopuc, a Curtiss-Wright Surface Technologies európai és ázsiai vezetője, illetve Oliver Schuchardt, a cég közép-európai vezetője is. Elhangzott: büszkék arra, hogy immár Magyarországon is jelen van a vállalat, és hogy az iparág egyik legmodernebb és legmagasabb színvonalú technológiáját hozták el Békéscsabára. Az üzem átadása jelentős előrelépés a cég növekedésében, erősíti a cégcsoport kelet-európai jelenlétét. 

A cég az iparág egyik legmodernebb és legmagasabb színvonalú technológiáját hozta el Békéscsabára. 
Fotó: Bencsik Ádám

Szarvas Péter polgármester elmondta: Békéscsaba presztízsét növeli, hogy egy világméretű, több kontinens számos országában jelen lévő cég indított a városban üzemet, és hangsúlyozta, hogy az átadásán a vállalat magas szintű képviselői is jelen voltak. A cég munkahelyeket teremtett és továbbiak szerepelnek a terveiben, ezzel pedig növeli a város foglalkoztatottságát. Kiemelte azt is: egyedi technológiát alkalmaznak a felületkezelésnél, így a munka során magas a hozzáadott érték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában