Hirdetés

2023.06.23. 12:31

Maxi ruhák vs. mini ruhák: melyik a hízelgőbb a nyári megjelenéshez?

A ruha a nőiesség attribútuma. Az időtlen eleganciát a nőkben szunnyadó erővel és szabadsággal ötvözi. Az alkotás hossza azonban továbbra is vitatható: mini, midi vagy maxi? Nem csoda, hogy sok nő azon tűnődik, hogyan válassza ki a ruha megfelelő hosszát? És vajon melyik a leginkább kompatibilis a nyárral?

PR cikk

Forrás: answear.hu

Hogyan válasszuk ki a ruha hosszát?

A ruha hossza nem csak a kitett test volumenét határozza meg. Pszichológiai, szociális és egyéni tényezőket is figyelembe véve az önbizalomra, az önbecsülésre és az önértékelésre is kihat. Ebben a megközelítésben sokkal fontosabbá válik a ruhahossz megválasztásának kérdése, mivel a választás sok esetben meghatározza a közérzetet, a hangulatot és a kényelmet.

Kinek alkalmas a mini?

A sztereotípiákkal ellentétben a mini ruhát különböző magasságú, súlyú és testmérettel rendelkező nők viselhetik. Érdemes azonban megjegyezni néhány alapvető szabályt, amelyek megkönnyítik a gyönyörű és kényelmes stílus kialakítását egy mini ruhával. A mini ruha igényes a praktikum szempontjából, ezért érdemes megfontolni, hogy milyen mozdulatokat, tevékenységeket végzünk majd benne. A test expozíciójának tűréshatára határozza meg a ruha hosszának megválasztását is. A mini ruhával való formázás tárja fel az alsó fertályt a legnagyobb mértékben, ami lehet előny és hátrány is. Minden az te hozzáállásodtól, preferenciáidtól és a várható hatástól függ.

A midi mindenkihez passzol?

A midi hosszúságú ruhák rendkívül elegánsak, nőiesek és stílusosak. Alkalmasak munkára, mindennapokra és bulikra is. Bár felfedik a lábakat, ezt kiegyensúlyozottan teszik, ezért minden korosztály használja őket. Jelenségüket bizonyítják a múlt század 50-es és 60-as évei, ahol a hölgyek nagyon szívesen hordták ezt a típusú ruhát: emlékszel például Marilyn Monroe ikonikus modelljére a fehér ruhák kollekciójából? A térdig érő ruhák kifinomult stílust képviselnek. A szabás és a színek számos variációja lehetővé teszi, hogy a megjelenést az alakodhoz és az alkalomhoz igazíthasd. Így mind a virágmotívumú ruha, mind a kiszélesedő modell kiváló választás lehet.

A maxi csak magas nőknek jó?

Amikor választ keresünk arra a kérdésre, hogyan válasszuk ki a ruha hosszát, nem szabad figyelmen kívül hagyni a választás eleganciáját és változatosságát. Ezt minden bizonnyal egy maxi ruha adja meg leginkább, amelynek népszerűsége a bohó stílustól az ízléses spanyol stíluson át az empire stílusig terjed. Így minden helyzetben sokkal könnyebb eleganciát elérni. Tévhit, hogy csak magas nők viselhetnek maxi ruhát – alacsonyabb nőknek is tökéletesen megfelel. Sőt, a magasabb szabású vagy nagyobb dekoltázsú modellek optikailag megnyújtják és karcsúbbá teszik a sziluettet. Hogy a nyárhoz mi passzol leginkább? Hidd el, hogy a lényeg kizárólag az anyagfelhasználás tematikájában rejlik, a hossz tekintetében nyugodtan válassz igényeid szerint! Az Answear.hu virtuális üzlettérben különféle hosszúságú, gondosan válogatott ruhákat találsz, amelyek megfelelnek a kiválasztott alkalomnak, alaknak és a saját preferenciáidnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában