Tüntetés

2024.04.06. 17:00

Menczer: Magyar Péter a dollárbaloldal új politikusa (videó)

Újabb demonstrációt tartottak szombat délután Magyar Péter hívei.

MW

Magyar Péter ügyvéd az általa meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a budapesti Kossuth Lajos téren 2024. április 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

 A bő két hete meghirdetett rendezvény  a Deák Ferenc térről indult, ahol több ezren gyülekeztek. A Bajcsy-Zsilinszky út és az Alkotmány utca érintésével vonultak át a résztvevők a Kossuth térre Magyar Péter vezetésével – tudósít a Magyar Nemzet.

A lap arról ír, hogy a menetet zenés kocsi kísérte, és a ceremóniamester igyekezett fesztiválhangulatot teremteni, buzdítani a közönséget, amely kormányellenes rigmusokat skandálva haladt a Parlament felé. A zenei kínálatban felvonultak a baloldali tüntetések szokásos slágerei, mint a Nem tetszik a rendszer! és a Dés–Geszti szerzőpáros Mi vagyunk a grund című dala a Pál utcai fiúk musicalből.

A menet élén érkezett meg a Kossuth térre Magyar Péter barátnője és testőrei kíséretében, ahol zászlóval a kezében vonult körbe. A téren több ezren várták, a Magyar Nemzet szerint körülbelül annyian vannak jelen, mint a jogász március 15-i rendezvényén.

MAGYAR Péter
Demonstrálok vonulnak a Magyar Péter ügyvéd (első sor, j5) által meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a fővárosi Alkotmány utcában 2024. április 6-án
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

Magyar Péter menet közben újságíróknak arról beszélt, hogy a mostani tüntetésen megmutatják, milyen sokan vannak, és az elit leváltásához az első lépést június 9-én teszik majd meg. Kiemelte, hogy sokan érkeztek a mai megmozdulásra külföldről is.

A Magyar Nemzet helyszíni tudósítója szerint a Trianon emlékműnél aláírásokat gyűjtöttek Juhász Péter számára, aki az V. kerületben szeretne indulni a polgármesteri tisztségért. 

Az egyik ház falán pedig megjelent Márki-Zay Péter szervezete, a Mindenki Magyarországa Néppárt molinója.

A téren megjelenteket Péter Petra volt rádiós köszöntötte, aki március 15-én is felszólalt Magyar Péter tüntetésén. Bálint András színművész Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét szavalta, majd Nagy Ervin olvasott fel külföldön élő magyarok leveleiből.

A rendezvény fő szónoka, Magyar Péter a svéd glam rock Europe együttes Final Countdown (Végső visszaszámlálás) című dalának motívumaira vonult fel a pódiumra. Köszöntötte a szerinte több százezres sokaságot a rendezvényen, amelyet az utóbbi évek legnagyobb politikai demonstrációjának nevezett.

A politikus közölte, hogy átvették a Legyél a változás! Egyesületet, amely jogi keretet biztosít a működésükhöz, és ide érkezhetnek a nekik szánt támogatások is. Pártot is létrehoznak, amellyel indulni kívánnak a júniusi európai parlamenti választáson. A jelöltek azok lesznek majd, akikre a szimpatizánsaik javaslatot tesznek majd a honlapjukon.

 

MAGYAR Péter
Résztvevők a Magyar Péter ügyvéd által meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a budapesti Kossuth Lajos téren 2024. április 6-án
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

Magyar Péter hosszasan felidézte azokat a vádjait, amelyeket ügyészségi meghallgatása alkalmával már megfogalmazott, és arról is beszélt, hogy lehet-e számítani tőle „atombombákra”. – Az atombomba mi vagyunk, a magyar nép – fogalmazott. Kijelentette, hogy

ne tőle várják a változást,

ő csak elindítani akar egy új korszakot, ő csak egy „szikra”, amely beindítja a motort. Támogatóit szólította fel, hogy tegyenek a változásért.

A Magyar Nemzet teljes tudósítása ITT olvasható.

Menczer: Magyar Péter a dollárbaloldal új politikusa

Magyar Péter a dollárbaloldal új politikusa, és a baloldal háborúba vinné Magyarországot - mondta Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalára szombaton feltöltött videóban.

Menczer Tamás videójában arról beszélt, Magyar Péter "baloldali politikus, a dollárbaloldal új politikusa", "pontosan olyan, mint Márki-Zay Péter, és pontosan ugyanazok támogatják, akik Márki-Zay Pétert támogatták".

"Soha ne felejtsük el, hogy a baloldal lerombolná Magyarország békéjét és biztonságát, belevinnének minket a háborúba, beengednék a bevándorlókat és ránk szabadítanák a genderpropagandát is" - tette hozzá.

Menczer Tamás kiemelte: a helyzet ma sokkal súlyosabb, mint korábban bármikor, "az ugyanis, amit ma a világban látunk, az háborús készülődés".

"A háborúpártiak már készülnek a háborúra, és ebből a háborúból nagyon könnyen lehet világháború is" - jegyezte meg.

Hozzátette: "a baloldal küldene fegyvereket és magyar katonákat a háborúba, ezt pontosan tudjuk, hiszen elmondták".

"Belevinnének minket egy pusztító háborúba, mert a finanszírozóik ezt várják el" - fogalmazott.

Menczer Tamás kiemelte: "meg kell védenünk Magyarország békéjét és biztonságát, és erre csak Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP képes".

A videóban idézték Orbán Viktor miniszterelnököt, aki a Nemzeti Múzeum előtti március 15-ei ünnepségen arról beszélt, "vagyunk és leszünk, ez a mi diadalunk".

Menczer Tamás azt kérte, "küldjünk olyanokat Brüsszelbe, akiknek valóban fontos Magyarország békéje és biztonsága", és hozzátette: "ezért kell június 9-én a Fidesz-KDNP-re szavaznunk".

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában