Közlemény

2024.04.05. 20:14

A középiskolai felvételi jelentkezések április 8. és 10. között módosíthatók

A középfokú felvételi eljárásban jövő hétfő és szerda között egy alkalommal módosíthatók a felvételi rendszerben korábban jelzett továbbtanulási tervek - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Azt írták, hogy a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai alapján a tanulók a jelzett időszakban módosíthatják a középfokú felvételi eljárásban eredetileg beadott jelentkezésüket. 

Megváltoztathatják a megjelölt tanulmányi területek sorrendjét, illetve újakat is felvehetnek

 - jelezték. 

Felhívták a figyelmet arra, hogy újabb tanulmányi terület csak a tanulói adatlapon már szereplő középiskolában, és csak az iskola erre kijelölt képviselőjével előzetesen egyeztetve jelölhető meg. 

Az egyeztetés tényét a középiskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni

 - tették hozzá, azzal együtt, hogy az eredetileg megjelölt tanulmányi terület nem törölhető, illetve korábban nem választott iskolába nem lehet jelentkezni. 

A felvételi jelentkezés módosításáról további részletes információ az Oktatási Hivatal honlapján https://www.oktatas.hu/ olvasható - áll a közleményben.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában